Sanni Alatalo yhteislähdön SM-pronssille

Ylöjärven Urheilijoiden Sanni Alatalo hiihti uransa ensimmäisen SM-mitalin, kun hän taisteli pronssille 17-vuotiaiden 15 kilometrin perinteisessä yhteislähtökilpailussa Lahdessa sunnuntaina.

08 Urheilu 1– En yhtään tiennyt, mikä todellinen kuntoni on, kun kilpailuja oli tänä talvena niin vähän takana. Kyllä tämä antaa mukavasti itseluottamusta lopputalven hiihtoihinkin! Alatalo iloitsi.
Alatalo pysyi ensimmäisen kolmanneksen kilpailua alusta lähtien tahdittaneen Vuokatti Ski Teamin Vilma Nissisen vauhdissa, mutta toisella viitosella eroa rupesi tulemaan.
Alatalo tuli kympin kyltille kolmantena 35,3 sekuntia Nissisen ja 21,1 sekuntia Reisjärven Pilkkeen Anni Alakosken takana.
Mitali alkoi kuitenkin jo näyttää todennäköiseltä, sillä eroa nelossijaan oli 23,5 sekuntia. Kärkipari meni menojaan, mutta Alatalon mitalia ei uhannut enää kukaan.
Nissinen voitti 38,2 sekuntia ennen Alakoskea, jolle Alatalo hävisi 51,8 sekuntia, ja neljänneksi sijoittunut Anjalan Liiton Tuuli Suutari hiihti neljänneksi 1.02,1 Alatalon perässä.
– Sain toisella kierroksella yhdessä ylämäessä eroa neljäntenä tulleeseen tyttöön, joka väsähti sitten. Viimeisen kierroksen pystyin hiihtämään tasaisella vauhdilla varman päälle, kun tiesin, ettei ihan lähellä takana tule kukaan, Alatalo kertasi.
– En olisi varmaan pystynytkään enää siinä vaiheessa kovaan rytminvaihdokseen, sillä olo rupesi tuntumaan aika pahalta, hän myönsi.
Salpausselällä hiihdettiin vaikeahkossa nollakelissä, mutta perinteistä parempana hiihtotapanaan pitävän Alatalon sukset olivat loistokunnossa.
– Ne pitivät ja luistivat todella hyvin – iso kiitos siitä voitelijoílle ja muille varustehuollosta vastaaville!
– Jo alkuverryttelyssä fiilis nousi korkealle, ja lähdin matkaan luottavaisin mielin, Henry Olanderin valmentama pronssityttö kertoi.

Katrilla ja Antilla vaikeaa

Ryhdin MM-edustajat Katri Lylynperä ja Antti Ojansivu jäivät heikommille sijoille kuin mihin on viime vuosina totuttu.
Lylynperä ei pysynyt 20-vuotiaiden 20 kilometrin kärkivauhdissa ensimmäisellä kympilläkään, kun Puijon Hiihtoseuran Elsa Airaksinen ja Noormarkun Nopsan Emilia Myllymäki pitivät tahtia yllä.
Lylynperä tuli puolimatkaan kahdeksantena 35,4 sekuntia kärjestä mutta pystyi nousemaan toisella puolikkaalla kaksi sijaa, joten hän päätyi kuutostilalle 53,4 sekuntia Airaksisesta.
Airaksinen otti kullan 12,5 sekunnin erolla. Pronssin vieneelle Liperin Hiihtoseuran Kati Roivakselle Lylynperä hävisi 36,4 sekuntia.
Ojansivun puhti oli kaukana parhaasta 23-vuotiaiden 30 kilometrillä.
Hän aloitti kärkiryhmässä ja tuli puolimatkaan kahdeksantena vain kuusi sekuntia johtohiihtäjän takana, mutta kun Kankaanpään Urheilijoiden Ristomatti Hakola lähti pitämään vauhtia, Ojansivun oli jäätävä.
Väärän suksivalinnan takia käsivoimiaan liikaa käyttämään joutunut Ojansivu tuli maaliin 16:ntena peräti 5.22,9 voiton vieneen Hakolan jälkeen.
Hakola kukisti IF Femmanin Victor Lövdahlin 27 sekunnin erolla.
Viesteissä oli mukana vain Urheilijoiden kaksikymppisten kolmikko Antti Parkkinen, Otto Ruusunen ja Tuukka Teivaala. Se sijoittui 12:nneksi 2.49 kärjestä ja 1.56 pronssista.
Henkilökohtaisella kolmekymppisellä Parkkinen sijoittui 20:nneksi ja Ruusunen 33:nneksi. Ryhdin Anni Haavisto hiihti 18-vuotiaiden 15 kilometrillä 20:nneksi.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?