Ryhdin naisten kausi päättyi tappioon

Ylöjärven Ryhdin naisten kausi lentopalloilun ykkössarjassa päättyi 0–3 (16–25, 23–25, 24–25) -vierastappioon Raision Urheilijoille.

Kotijoukkue oli jo varmistanut alemman jatkosarjan lohkovoittonsa, mutta voitolla Ryhtikin olisi säilyttänyt teoreettiset mahdollisuudet pudotuspeleihin, joihin Kausalan Yritys eteni sen edestä kakkosijalta.
Koska Yritys voitti odotetusti kotonaan Mikkelin Passarit 3–0, kolmen pinnan voittokaan ei olisi enää nostanut Ryhtiä lohkon kolmosijaa ylemmäs.
Alkuun näytti, ettei RaisU antaisi mitään mahdollisuuksia, mutta toisessa erässä kentälle tulleen passarinsa Outi Munnukan johdolla Ryhti terästäytyi antamaan jämäkän vastuksen.
Ryhti johti toista erää 23–22 ja kolmatta parhaimmillaan 18–13 sekä sai kokeilla yhtä eräpalloakin, mutta rutiini ei riittänyt pitkittämään taistelua.
– On nuorelle joukkueelle tyypillinen tilanne, kun noin selvässä johtoasemassa ei uskota, että erä pitää pelata loppuun asti tosissaan. Jos noin hyvälle joukkueelle antaa vähänkin löysää, johto hupenee nopeasti, Ryhdin päävalmentaja Heikki Kosonen luonnehti.

Munnukalle myös torjuntapinnoja

Kuten edellisessä kohtaamisessakin viikko sitten, RaisU ratkaisi ottelun hieman paremmilla henkilökohtaisilla taidoillaan.
Se tosin teki Ryhtiä enemmän virheitä, mutta oli myös tehokkaampi hyökkäyksessään ja tarkempi puolustuksessaan.
– Puolustuspelaamisemme ja vastaanottomme pallovarmuus eivät riittäneet, ja lentopalloilussa se on yhtä ratkaiseva asia kuin hapenottokyky kestävyysjuoksussa, Kosonen vertaili.
– Pystyimme silti poistumaan Raisiosta pystyssä päin. Kauden minimitavoitteemme eli sarjapaikan säilyttäminen ilman karsintoja toteutui, hän mainitsi.
Munnukka kunnostautui paitsi passeillaan myös torjunnoillaan, joilla hän keräsi neljä pistettä eli yhtä paljon kuin Ryhdin keskipelaajat yhteensä. Joukkueen parhaana palkittiin kuitenkin yleispelaaja Katri Markkanen, joka myös pelasi erinomaisesti.
Sen sijaan keskipelaaja Daniela Öhman jäi jälleen jonkin verran vakiotasostaan, mihin suurimpana syyllisenä oli viime viikkoina häntä vaivannut olkapääjumi.

Urheilutaloon taas kesäkuun alussa

Kosonen muistutti, että Ryhdin kautta kokonaisuutena mitattaessa täytyy muistaa joukkueen joutuneen evakkoon remontissa olevasta Ylöjärven urheilutalosta. Kerran viikossa suuressa salissa harjoittelu ei riittänyt syöttö- ja vastaanottopelin kannalta.
– Onneksi pääsemme näillä näkymin saliin kesäkuun alussa. Nyt on edessä uuden joukkueen kokoaminen, ja joukkueeseen toivottavasti saamme sekä kokeneita pelaajia että urallaan eteenpäin haluavia urheiluakatemialaisia, Kosonen sanoi.
Monen pelaajan kausi jatkuu kuitenkin täydellä höyryllä, sillä Ryhti on selviytynyt sekä B- että C-tyttöjen SM-välierävaiheeseen. Kosonen auttaa B-tyttöjen valmennuksessa ja odottaa joukkueelta paljon kevään ratkaisupeleissä.
Menestystoiveille katetta antaa se, että Ryhti saa Kuortaneelta maajoukkuepelaaja Jessica Kososen ja että omasta ykkössarjaporukasta B-ikäisiä ovat edelleen Öhman, Tiia Virta sekä Emmi Jalonen, joka mahtuu vielä C-tyttöihinkin.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?