Ryhdille paha tappio TT-Volleyn vieraana

Ylöjärven Ryhdin naisten lentopallojoukkueen haaveet ykkössarjan pudotuspeleistä saattoivat kokea ratkaisevan kolauksen viime viikonloppuna.
Katri Markkanen (oik.) antoi pallolle kyytiä vaihteeksi hakkurina ja hyvin onnistuikin.

Katri Markkanen (oik.) antoi pallolle kyytiä vaihteeksi hakkurina ja hyvin onnistuikin.

Lauantai-illan kotiottelussaan Ryhti otti pakolliseksi luokiteltavan voiton Mikkelin Passareista erin 3–1 (23–25, 25–16, 25–22, 25–19).
Voittoa odotettiin myös sunnuntain vierasottelusta Hämeenlinnasta, mutta tuloksena olikin TT-Volleylle kärsitty 1–3 (18–25, 24–26, 25–18, 15–25) -tappio. Se voi koitua kohtalokkaaksi.
Kun jatkosarjaa on pelattu puolet, Ryhti löytyy sarjataulukosta kolmannelta sijalta neljä pistettä johtavan Raision Urheilijoiden perässä. Väliin mahtuu Kausalan Yritys pinna Ryhdin edellä. Ryhti voi vielä saada Raision kiinni ilman muiden apua, sillä joukkueet kohtaavat kahdesti.  Lisäksi Ryhti kohtaa TT:n Tampereella ensi lauantaina sekä Yrityksen vieraissa.
Passareita vastaan Ryhdin vastaanotto takkusi yhden erän, mutta sitten Kalevan Lentopallosta lainatun liberon Mila Viljasen johdolla sekin alkoi kulkea. Katri Markkanen teki hakkurina pisteitä niin tehokkaasti, että ansaitsi joukkueensa parhaan pelaajan palkinnon.
TT oli saanut riveihinsä peräti neljä uutta pelaajaa, ja se näkyi joukkueen otteissa. Etenkin yleispelaajat Aino Linnainmaa ja Hanna Ylönen hyökkäsivät tehokkaasti.
Ryhti sai kolmannessa erässä hurmoksen päälle ja nousi neljännessä 1–8:sta 6–8:aan, muttei sen lähemmäs. Keskipelaaja Daniel Öhmanin joutuminen sivuun hartian jumiutumisen vuoksi oli kova takaisku.
Passari Outi Munnukka palkittiin Ryhdin parhaana, eikä syyttä. Yleensä kakkospassarina esiintyvä Emmi Jalonen näytti osaamistaan liberona ja kuului niin ikään joukkueen aateliin.
– TT-tappio olisi saanut olla tulematta, mutta TT oli ihan eri joukkue kuin syyskaudella: syötti pahoja ja hyökkäsi nopeaa.  Mielestäni pelasimme joulun jälkeen parasta peliämme, mutta se ei riittänyt, päävalmentaja Heikki Kososta tuurannut Jari Mustajärvi lohduttautui.

Miehet takeltelivat vain erän

Ryhdin miehet nappasivat täyden pistepotin toisessakin kakkossarjan alemman jatkosarjan ottelussaan, kun Alahärmän Kisa taipui Soppeenharjulla 3–1 (26–28, 25–19, 25–14, 25–20).
Ryhdin kapellimestarina viuhtoi pohjevamman jälkeen kentälle palannut keskipelaaja Mirza Vehabovic, joka ei antanut paksun siteen jalassaan häiritä. Hän torjui, hyökkäsi ja syötti erittäin tehokkaasti sekä lietsoi muihinkin pelaajiin tärkeää taistelumieltä. Toinen erittäin näkyvä hahmo oli yleispelaaja Jani Ylen, jonka ottelu jäi kuitenkin hieman kesken sormien sijoiltaan menon vuoksi.
– Ensimmäinen erä oli meiltä heikkoa peliä, mutta kun sen jälkeen saimme syöttömme suunnattua halutusti. Pääsimme selvästi niskan päälle, Ryhdin valmentaja Petri Saari arvioi.
Ryhti on harjoitellut koko kauden Soppeenharjulla, joten kotipeleissään sillä on selvä etu aloitussyötöissä Soppeenharjun salia avarampiin tiloihin tottuneisiin vastustajiin verrattuna. Alahärmäläisiäkin jujutettiin tehokkaasti joko erittäin lyhyillä tai sitten takarajalle pudonneilla aloituksilla.
Ryhdin seuraava ottelu A-Volleyta vastaan on siirretty ensi sunnuntailta tiistaina 4. helmikuuta kello 19.30 alkavaksi.
Naisten kakkosjoukkue aloitti kakkossarjan alemman jatkosarjan 3–1 (25–15, 25–23, 25–15) -kotivoitolla Vilppulan Tähdestä mutta hävisi vieraissa 1–3 (9–25, 25–21, 17–25, 10–25) LP Kangasalan kakkosporukalle.
Taina Pitkänen hoiti LP:tä vastaan passarin tonttia, ja Ella Kantola pelasi liberona niin hyvin, että voittoonkin oli mahdollisuuksia. Virheillä ja vastustajan vaikeilla syötöillä oli kuitenkin liian suuri vaikutus varsinkin alussa.
Kummassakin pelissä ilopillereihin kuului joukkueen kuopus Emilia Hänninen, joka löi korkealta, haki vaikeita puolustuspalloja ja nosti tarkasti. Myös Salli Joutsenvirran syötöillä tuli paljon pisteitä.

B-tytöille pelkkiä voittoja

Ryhdin B-tytöt tekivät selvää jälkeä ykkösarjan E-pooliturnauksessaan Raisiossa, sillä kolmessa ottelussaan he eivät hävinneet erääkään. Raision Loimua vastaan pelattaessa halli oli aamulla vielä varsin kolea, mutta se haittasi enemmän koti- kuin vierasjoukkuetta. Ryhti lämmitti tasaisesti kaikkia pelureitaan ja voitti 2–0 (25–8, 25–13).
Kauden alussa Ryhdin voittanut forssalainen Koijärven Kunto jäi nyt ilman mahdollisuuksia. Vaikka Ryhti teki toisessa erässä paljon virheitä ja hyökkäyspeli pätki, hyvä loppukiri nosti sen 2–0 (25–9, 25–22) -voittoon.
Järvenpään Bluesia vastaan ottelu noudatti samaa kaavaa.Toisessa erässä syötöt jäivät turhan usein verkkoon ja hyökkäykset olivat huolimattomia. Tasoa riitti kuitenkin 2–0 (25–8, 25–21) -voittoon.
Ryhdin tasaisin onnistuja oli rohkeasti hyökännyt Kiia Sylvelin, mutta myös Tiia Virran järkevät sijoitukset tuottivat paljon pisteitä, kuten Paula Vihannon ja passari Emmi Jalosen syötöt.
Noora Honkanen hyökkäsi keskellä hyvällä teholla, ja Ella Kantola urakoi varmana liberona.
B-pojille sen sijaan SM-sarjan B-poolin kyyti oli kylmää Oulussa pelatussa turnauksessa, josta tuomisina oli yksi voitettu ja pari kovan taistelun jälkeen hävittyä erää.
Vilppulan Tähti löi Ryhdin 2–0 (28–26, 25–20), Kauhavan Wisa 2–1 (16–25, 25–22, 15–11) ja Oulun Kisko 2–0 (25–12, 25–18).
Ryhdin parhaimmistoon Oulussa kuuluivat Toni Nyman, Sami Hyle ja Joonas Järnvall.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?