Kamppailu hikipallon maailmanmestaruudesta alkaa pian

Hikipallon maailmanmestaruus ratkaistaan jälleen tänä keväänä Ylöjärven Mutalassa. Joukkueilla on mahdollisuus ilmoittautua mukaan kamppailemaan kirkkaimmista mitaleista tammikuun loppuun saakka.
Hikipallo on parhaimmillaan silloin, kun taivaalta paistaa aurinko ja jää on riittävän liukas. Kovat kontaktit eivät kuulu rehtiin lajiin. (Arkistokuva)

Hikipallo on parhaimmillaan silloin, kun taivaalta paistaa aurinko ja jää on riittävän liukas. Kovat kontaktit eivät kuulu rehtiin lajiin. (Arkistokuva)

– Mukaan on ilmoittautunut vasta muutama joukkue. Huonot säät ovat varmasti laannuttaneet intoa. Eihän kukaan kuvittele pelaavansa hikipalloa, kun vettä sataa, MM-kisojen puuhamies Kari Simola sanoo.
Viime viikonloppu toi kuitenkin hyviä uutisia MM-kisojen järjestäjille, kun kauan kaivattu talvi laskeutui viimein myös Ylöjärvelle.
– Liikuntapaikkamestari Jyrki Tanhuanpää on luvannut, että kaukalon jäädytystyöt aloitetaan heti, kun tulee pakkasta, Simola kertoo.
Vuodesta 1972 lähtien pelatut MM-kisat käynnistyvät tänä keväänä 8. helmikuuta. Viime vuonna mestaruudesta taisteli 22 joukkuetta. Joukkueiden määrä on pienentynyt parhaista vuosista, mikä ei välttämättä ole huono asia.
– Aivan hirveää määrää joukkueita ei tarvitsekaan olla, sillä tuomareita on välillä hankala saada peleihin. Meillä on kahdeksan henkilön runkomiehistö, joka hoitaa näitä tehtäviä. Jos joku haluaa tulla mukaan auttamaan, niin tervetuloa vain, Simola viestittää.

Huumori mukaan kaukaloon

Maailmanmestarin on tarkoitus olla selvillä maaliskuun toisena viikonloppuna, jolloin pitäisi pelata finaalit. Toivottavasti säät suosivat, jotta neljä viikonloppua kestävät kisat saadaan vietyä läpi ilman ongelmia.
Mestaruutta puolustaa kaksi edellistä kultamitalia nimiinsä vienyt Karhu-Team. Se voitti viime vuoden loppuottelussa Alapään Koiton maalein 5–1.
– Karhu-Team on osoittanut kovuutensa vuosien varrella ja on varmasti nytkin vahvoilla. Kovia haastajia on kuitenkin luvassa, Kari Simola ennakoi.
Hänen mukaansa hikipallo on parasta silloin, kun ulkona paukkuu pieni pakkanen ja taivaalta paistaa aurinko.
– Silloin kenttä pysyy liukkaana ja olosuhteet ovat tasapuoliset. Kun kenttä on liukas, ei tule liikaa rymistelyä ja kontakteja. Se on hikipalloa parhaimmillaan.
Kari Simolan mukaan kentällä menestyy parhaiten silloin, kun pelaamista ei ota liian tosissaan.
– Pelaamisesta täytyy löytyä hurttia huumoria. Se on paras menestysresepti.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?