Elvis sai kipinän gospelista

Aron: ’’Kirkkokonsertissa ei parane mokailla”

Aron & Cool Company tulkitsee Elviksen levyttämiä joululauluja ja gospelklassikoita suosituissa joulukonserteissaan. Ensimmäisessä kirkkokonsertissa pari vuotta sitten kaikki kuulijat eivät mahtuneet sisälle.
Aron & Cool Company tulkitsee Elviksen levyttämiä joululauluja ja gospelklassikoita joulukonserteissaan. (Kuva: Hannu Jukola)

Aron & Cool Company tulkitsee Elviksen levyttämiä joululauluja ja gospelklassikoita joulukonserteissaan. (Kuva: Hannu Jukola)

Elviksen kerrotaan sanoneen, että gospelmusiikki on maailman puhtain ja aidoin asia. Jo pikkupoikana Elvis kävi vanhempiensa kanssa kirkossa. Toisinaan hän livahti mustien seurakunnan messuihin, joissa riehakas gospelmeininki lumosi pojan.
− Voidaan sanoa, että gospel oli Elviksen ensimmäinen kosketus musiikkiin, miettii ylöjärveläislaulaja Aron eli Juha Leppänen.
Rockin kuninkaan rakastetuimpia gospel-levytyksiä ovat muun muassa kappaleet Take My Hand, Precious Lord ja How Great Thou Art. Jälkimmäisen live-versiosta Elvis palkittiin Grammy-patsaalla.
Aron on nyt tarttunut Elviksen levyttämiin joululauluihin ja gospelkappaleisiin Cool Company -yhtyeensä kera. Joululevy If We Can Dream ilmestyi marraskuun lopussa, ja nyt levyn kappaleita kuulee konserteissakin.

Tarkka paikka muusikolle

Ennen joulua kokoonpano tekee neljä kirkkokonserttia kotikulmillaan Pirkanmaalla. Välipäivinä on luvassa kolme keikkaa Lapissa.
Tänä perjantaina konsertti kuullaan Ylöjärven kirkossa.
− Aloimme bändin kanssa tehdä kirkkokonsertteja vuonna 2011. Ehdotin itse asiaa tutulle Tampereen seurakuntien kanttorille, jolta olin ottanut laulutunteja. Samoihin aikoihin nuorisotyöntekijä Ari Santaharju puolestaan otti yhteyttä minuun: hänellä oli sama idea, ja hän lupautui järjestämään ensimmäiset konsertit.
Ensimmäisellä kerralla Finlaysonin kirkossa kaikki eivät mahtuneet sisään, vaan iso joukko ihmisiä kuunteli konserttia kirkon pihassa.
− Tunnelma oli upea, Aron kertoo.
Ylöjärveläislaulaja kokee kirkot arvokkaiksi ja vaativiksi paikoiksi esiintyä.
− Kirkoissa on upea esiintyä. Ihmiset istuvat hiljaa ja todella kuuntelevat esiintyjiä. Laulajan ja soittajan kannalta vaativaa on, että pieninkin ääni kuuluu. Ei siis hirvittävästi parane mokailla, Aron hymyilee.
− Lisäksi meillä on kirkkokonserteissa tavallista vaikeampi ohjelmisto – mutta se on toki oma valintamme.
Ylöjärven-konsertissa on vapaaehtoinen ohjelmamaksu. Osa tuotosta menee paikkakunnan vähävaraisille perheille ja Viron ystävyysseurakunnalle.

Elvis Christmas -konsertti Ylöjärven kirkossa keskiviikkona 18. joulukuuta.

Kommentit (3)

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?