Todellinen työ alkaa vasta selvityksen jälkeen

matti_paakirjoitus_320x194pxlSelvitysmies Rauno Saaren työ Tampereen kaupunkiseudun kuntarakenteen uudistamiseksi valmistuu aikataulussa. Hän jättää loppuraporttinsa tammikuun loppupäivinä.
Tässä vaiheessa on selvää, että Saari tekee yhden selkeäsisältöisen ehdotuksen. Hän paljastaa, ettei kysymyksessä ole niin kutsuttu eurooppalainen malli.
Selvitysmies kertoo kuunnelleensa tarkasti jokaisen kunnan virkamiehiä, luottamushenkilöitä sekä asukaskuulemistilaisuuksiin osallistuneita kansalaisia.
Saari kaavailee Tampereen kaupunkiseudulle kaksitasoista hallintomallia. Siinä ovat niin kutsutut seutukunnat ja itselliset lähikunnat. Lähikuntia olisi enimmillään 13.
Hahmottumassa oleva malli on uniikki. Sen toteuttaminen vaatii  kuntalakien uudistamista.
Selvitysmies muistuttaa, että todellinen työ loppuraportin sisällön konkretisoimiseksi alkaa täysipainoisesti ensi talvena. Hänen mielestään jokainen kunta on paljon vartijana. Yhteisen tahtotilan kypsyminen vaatii kompromisseja ja näkemystä pitkälle tulevaisuuteen.
Ylöjärven Uutiset antoi Antti-patsaan Saarelle juuri siksi, että hän auraa vapaaehtoista tietä Tampereelle ja kehyskunnille.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?