Kovia huumausaineita takavarikoitiin Ylöjärvellä

Poliisi on paljastanut huumeliigan, jonka lonkerot ulottuivat Helsingistä Ylöjärvelle. Laajan salakuljetustapauksen päätekijäksi epäillään Tampereella asuvaa 37-vuotiasta nigerialaismiestä.
Kokaiinia takavarikoitiin Helsingistä ja Ylöjärveltä yhteensä noin 450 grammaa. (Kuva: Poliisi)

Kokaiinia takavarikoitiin Helsingistä ja Ylöjärveltä yhteensä noin 450 grammaa. (Kuva: Poliisi)

Pirkanmaan poliisilaitoksen huumerikosyksikkö paljasti rikollisryhmän Helsingin poliisilaitoksen huumerikosyksikön avustuksella. Ryhmän epäillään salakuljettaneen huumeita Hollannista Ruotsin kautta Suomeen ja levittäneen Suomessa suuria määriä kokaiinia vuoden 2013 aikana.
Poliisi on takavarikoinut tapauksen yhteydessä noin 450 grammaa kokaiinia Helsingissä ja Ylöjärvellä ja noin 500 grammaa metamfetamiinia Ylöjärvellä. Huumeiden arvo katukaupassa olisi ollut noin 140 000 euroa.
Myös Tukholmassa on tehty huomattava takavarikko.
Huumeiden lisäksi poliisi on takavarikoinut käteistä rahaa yli 53 000 euroa. Rahat on löydetty Ylöjärveltä ja Keravalta.
Ryhmän tekemät rikokset ovat olleet poliisin mukaan hyvin organisoituja.
Suomessa huumeiden myynnistä on vastannut kahdeksan miestä Pirkanmaalla ja Uudellamaalla. He ovat 23–44-vuotiaita Gambian, Norjan ja Suomen kansalaisia. Kaikkiaan esitutkinnan aikana on ollut kiinni otettuna 12 henkilöä.
Tutkinnan aikana on käynyt ilmi, että huumekaupasta peräisin olevia rahoja on siirretty Nigeriaan. Rahasiirtoja on peitelty käytettyjen autojen, renkaiden sekä kodinkoneiden kaupalla.
Nyt vyyhti on siirretty syyteharkintaan. Oikeuskäsittely alkaa joulukuussa Pirkanmaan käräjäoikeudessa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?