Uplakers ylivoimainen alkukaudella

Ylöjärven Uplakersin miesten edustusjoukkue on aloittanut jääkiekon III-divisioonan upeasti. Kuuden ottelun jälkeen joukkueella on kasassa viisi voittoa ja yksi tasapeli.
Uplakersin pukukopin tunnelma on ollut korkealla tällä kaudella.

Uplakersin pukukopin tunnelma on ollut korkealla tällä kaudella.

Uplakers tippui viime kauden päätteeksi II-divisioonasta ja sen seurauksena joukkueen kokoonpanoon tehtiin iso remontti.
– Ryhmä nuoreni, kun viime vuonna joukkueeseen sisään ajetuista A-nuorista rakennettiin uusi runko ja siihen lisättiin kymmenkunta vanhempaa kaveria. Nyt meillä on hyvä sekoitus nuoruutta ja kokemusta, päävalmentaja Tero Näsiaho sanoo.
Hän on erityisen tyytyväinen joukkueen asenteeseen sekä peleissä että harjoituksissa.
– Treeneissä on jatkuvasti mukana parikymmentä aktiivista pelaajaa ja se näkyy harjoitusten laadussa.
Uplakers on tehnyt vastustajistaan tällä kaudella silppua. Hämeen alueen kakkoslohkon joukkueiden taso on tosin melko kirjava.
– Jos voitamme pelin vieraskentällä 0–17, se ei ehkä kerro meidän hyvyydestä vaan siitä, että vastustaja on ollut todella huono, Näsiaho miettii.
Vaikka jotkut ottelut ovat ratkenneet jo alussa, Uplakers on jaksanut pitää oman pelaamisen tason korkeana.
– Olen tyytyväinen siihen, että kolmas erä on usein ollut parhaamme. Olen saanut valettua jätkiin intoa pelata hyvin vielä viimeisessäkin erässä, Näsiaho kertoo.
Lähes kaikki Uplakersin pelaajat ovat saaneet tulosta aikaiseksi myös hyökkäyspäässä.
– Vain Lähteen Niilo on karannut sisäisessä pistepörssissä. Lisäksi täytyy antaa kiitosta maalivahti Eemeli Selinille, joka antaa meille mahdollisuuden voittaa joka päivä, Näsiaho tuumaa.
Päävalmentaja Näsiaho on jakanut tällä kaudella vastuullisimpia tehtäviä monelle pelaajalle.
C-kirjain rinnassaan kapteenina jäällä luistelee kokenut Tero Antila. Varakapteeneiksi on valittu nuoresta kaartista Heikki Soipio ja Matias Niemenmaa. Vanhemmista pelaajista varakapteeneina toimivat Ilari Konttinen, Jani Lehtinen ja Mika Kuukasjärvi.
Näsiahon mukaan Uplakersissa riveissä viilettää pelaajia, jotka voisivat hyvin menestyä myös korkeammalla sarjatasolla.
– Moni pystyisi pelaamaan ainakin II-divisioonassa. Sitä en osaa sanoa, voisiko joku pärjätä myös sitä ylempänä, Näsiaho toteaa.
Uplakersilla on jäljellä kaksi ottelua alkulohkossa, jonka jälkeen joukkue jatkaa myöhemmin muodostettavassa ylemmässä jatkosarjassa. Loppukauden tavoitteet ovat korkealla.
– Osa pelaajista on antanut signaalin siitä, että heillä olisi haluja nousta II-disivioonaan. Sinne pääseminen on kuitenkin vaikeaa, kun Suomi-Sarjaa supistetaan ja sieltäkin on joukkueita tyrkyllä. Yritämme kuitenkin voittaa jokaisen ottelun, ja katsotaan sitten, mihin asti rahkeet riittävät.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?