Kaupunkikehitysjaoston alkuperäinen tarkoitus ei ole toteutunut

matti_paakirjoitus_320x194pxlYlöjärvi kypsytteli vuosi sitten kunnallisvaalien vanavedessä rautanyrkkiä kaupungin hallinnon terävöittämiseksi. Syntyi kaupunkikehitysjaosto, josta piti tulla kokoonpanoltaan hyvin arvovaltainen ja toimintakyvyltään uusia uria raivaava. Paikallispolitiikan kovimpien tekijöiden olisi pitänyt istua yhden pöydän ympärillä.
Kaupunkikehitysjaoston arkkitehdit vahvistivat eilen tiistaina soittokierroksella, että uudesta elimestä piti leipoa poliittisen vallan keskiö. Sen päätösvallan oli oltava merkittävästi laajempi kuin nykyinen poikkeuslupien myöntäminen. Odotusarvoihin kuului myös innovatiivisuus eli Ylöjärven luotsaaminen kuntakentän terävään kärkeen.
Puheenjohtaja Mika Kotiranta (kok.) lausuu painavia sanoja syntymäpäivähaastattelussaan kaupunkikehitysjaostosta. Hänen mielestään vallan rippeetkin saisi karsia ja antaa muille toimijoille. Veturi toivoisi kokoonpanoon valtuustoryhmien puheenjohtajia, joilla on vankka poliittinen agenda.
Mielipiteistä ja yleisestä liikehdinnästä saa sellaisen käsityksen, että nykymuotoinen kaupunkikehitysjaosto ei täytä sitä tehtävää, joka  sille taannoin haluttiin saada.
Moni luottamushenkilö ja kaupungin työntekijä on odottanut malttamattomana raikkaita ajatuksia sekä käytännön ideoita Ylöjärven kehittämiseksi kaupunkikehitysjaostolta. Sellaisia ei ole sadellut.
Mika Kotiranta avaa mielipiteillään tärkeän keskustelun, jonka soisi tuovan kättä pidempää jaoston toiminnan jalostamiseen. Nyt on merkityksellistä kuulla myös jaostolaisten kokemuksia työskentelystä; heilläkin on varmasti kohennusehdotuksia toiminnan terävöittämiseksi.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?