Pelaaminen Ykkösessä vaatii rutkasti lisää taloudellisia resursseja

Ylöjärven Ilves historialliseen lohkovoittoon

Ylöjärven Ilveksen naisten edustusjoukkue kaatoi lauantaina Maskun Palloseuran maalein 0–4 ja varmisti jalkapallon Kakkosen B-lohkon voiton. YIlves lunasti siis urheilullisesti paikan ensi kauden Ykkösestä. Seuran on pian tehtävä päätös siitä, ottaako se paikan Ykkösessä vastaan.
YIlveksen naiset juhlivat Maskussa pelin jälkeen nousua Ykköseen. (Kuva: Kari Häkli)

YIlveksen naiset juhlivat Maskussa pelin jälkeen nousua Ykköseen. (Kuva: Kari Häkli)

Ottelu Maskussa tiedettiin jo ennakolta vaikeaksi, sillä MaPS lähti siihen putoamispeikko niskassaan.
YIlves oli kuitenkin lukenut läksynsä ja lähti hyvällä asenteella hakemaan tärkeää voittoa. Sisulla ja sydämellä maaliaan varjelleet maskulaiset antautuivat ensimmäisen kerran vasta puolen tunnin pelin jälkeen, kun Anni Paukkunen onnistui yllättämään 25 metristä lähteneellä kaukolaukauksella kotijoukkueen maalivahdin.
Huolimatta MaPS:n erittäin tiiviistä puolustusryhmityksestä, YIlves kykeni rakentamaan laadukkaita maalitilanteita tasaiseen tahtiin. Viisi minuuttia ennen avausjakson loppua Tintti Kurtti hassutti maskulaispuolustuksen ja viimeisteli tarkasti taukotilanteeksi jo rauhoittavat 0–2-lukemat.
YIlves hallitsi myös toista jaksoa. Kotijoukkueen väsähdettyä ylöjärveläiset saivat paineen jatkuvasti MaPS:n päätyyn. Vieraiden kolmas maali syntyi 15 minuuttia ennen täyttä aikaa Liisa Kuulojan puskulla.
Lopullisen niitin iski Rosa-Maria Siren pari minuuttia myöhemmin. Sekä Kuulojan että Sirenin maali syntyi vapaapotkun jälkitilanteesta.
Täysi pistepotti siirsi YIlveksen sarjassa tavoittamattomalle neljän pisteen karkumatkalle ennen päätöskierroksen otteluita.

Uusia tukijoita tarvitaan

Nyt Ylöjärven Ilveksen seuraihmisillä on mietinnän paikka. Haluja historialliseen nousuun on kovasti, mutta tietyt asiat on saatava sitä ennen järjestykseen.
– Meidän täytyy ensin katsoa pelaajatilanne eli se mitä pelaajat haluavat tehdä. Kasataan siis aluksi joukkue ensi kaudelle. Sen jälkeen katsotaan talouspuolta, naisten edustuksen joukkueenjohtaja Jari Viitanen kertoo.
Seuran intresseissä on saada joukkue Ykköseen, mutta ihan noin vain sarjanousua ei voi toteuttaa.
– Tavoite on se, että voimme ottaa sarjapaikan vastaan. Pelaaminen Ykkösessä on kuitenkin taloudellisesti selvästi haastavampaa kuin pelaaminen Kakkosessa. Tukijoiden löytämisessä on iso työ. Toivotaan, että löydämme ylöjärveläisiä tukijoita, jotka haluavat nähdä Ylöjärvellä korkean tason jalkapalloa, Viitanen sanoo.
Ylöjärven Ilveksen naisten edustusjoukkue on tullut pitkän tien huipulle. Joukkueen ensimmäiset tytöt aloittivat pelaamisen vuosituhannen vaihteessa Tampereen kaupunginosaturnauksissa. Joukkueen taso nousi hiljalleen, ja C-junioreissa ryhmä alkoi pelata piirinsarjaa.
– Olemme nostaneet jatkuvasti tavoitteita, ja pelaajat ovat ottaneet haasteet hyvin vastaan. Kova työ on tuonut tulosta, eikä nykyiselle tasolle ole noustu hokkuspokkustempuilla. Käytännössä kaikki pelaajat ovat oman juniorityömme hedelmiä, Viitanen kertoo.
Hän ei halua nostaa joukkueesta esiin yksittäisiä nimiä, sillä menestyksen takana on ennen kaikkea kokoonpanon tasaisuus.
– Kaikki pelaajamme ovat olleet avainasemassa. Meillä on aika kapea ryhmä, ja on hienoa, että olemme saaneet tarvittaessa apua nuorista tytöistä.
Ylöjärven Ilveksessä onkin kasvamassa todellisia naisjalkapalloilun timantteja.
– Meidän vuonna 1998-syntyneiden ikäluokkamme on todella hyvä. Jos muistelee, minkälaisia nykyisen edustusjoukkueen pelaajat olivat C-ikäisinä, niin tasossa on iso ero nykyisten C-tyttöjen eduksi. On tärkeää, että näitä tyttöjä kehitetään edelleen, ja että he asettavat itselleen tarpeeksi vaativia haasteita, Viitanen muistuttaa.
Ylöjärven Ilveksellä on siis jäljellä vielä yksi ottelu tällä menestyskaudella. Kausi päätyy kotiottelulla Ekenäs IF:ää vastaan. Vaikka kauden tulostavoite on jo saavutettu, päätöskierroksen ottelussa on revanssihenkeä. EIF on sarjan ainoa joukkue, joka on kyennyt tällä kaudella voittamaan ylöjärveläiset.
Kotijoukkueen grilli on luvattu pitää kuumana Räikän kentällä ensi sunnuntaina kello 15 alkaen. Kannattaa siis mennä katsomaan lopullisia nousujuhlia.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>