Tasapeli piti YIlveksen piikkipaikalla

Ylöjärven Ilves väänsi sunnuntaina tasapelin FC Nokiaa vastaan jalkapallon naisten Kakkosessa. Tulos riitti pitämään ylöjärveläisryhmän sarjan kärjessä, kun jäljellä on enää kaksi ottelua.
Ylöjärven Ilveksen Suvi Sutinen, Veera Allonen (vas.) ja maalivahti Saara Viitanen seuraavat FC Nokian Emmy Tuuvan keskitystä. (Kuva: Kari Häkli)

YIlves joutui kotiotteluunsa ilman neljää avauskokoonpanoon tavallisesti kuuluvaa pelaajaa. Tämä näkyi kauden heikoimpana peliesityksenä. Etenkin keskikentän hallinta oli selvästi vierailla.
Ottelun ensimmäinen puoliaika oli molemmilta joukkueilta melko sekavaa pallottelua. Vastakkain oli kaksi toisensa hyvin tuntevaa joukkuetta, joiden menestys perustuu tarkkaan puolustuspelaamiseen.
Maalipaikkoja tuhlattiin puolin ja toisin puolustusten onnistuessa häiritsemään viimeistely-yrityksiä. Tauolle mentiin maalittomassa tasatilanteessa.
Heti tauon jälkeen FC Nokia avasi maalitilinsä kulmapotkun jälkitilanteesta. Pallo upposi ylöjärveläisten maalin takanurkkaan vieraiden Emmy Tuuvan puskusta.
Takaiskun jälkeen YIlves käänsi pelin hallinnan itselleen. Joukkue kuitenkin tuhlasi maalipaikkoja lukuisiin ohilaukauksiin ja muutamaan tolppakutiin.
Onnistuminen tuli vasta viisi minuuttia ennen peliajan täyttymistä. C-juniori Eveliina Pakkanen lievensi kotijoukkueen tuskaa laukomalla pallon 25 metristä yläputken kautta maaliin.
Tämänkin jälkeen kotijoukkueella oli useita maalipaikkoja, mutta FC Nokian maalivahti piti ottelun tasanumeroissa. YIlveksen tappioton syyskausi sai siis jatkoa, kun paikallisderbyn pisteet jaettiin tuloksella 1–1.
Samaan aikaan ylöjärveläisten haastajat Turun Pyrkivä ja tammisaarelainen Ekenäs Idrottsförening väänsivät tasapelin Turussa.
Kakkosen B-lohkossa kolmella joukkueella on edelleen mahdollisuudet ykkössijaan. YIlves on pisteen edellä yhden ottelun enemmän pelannutta Pyrkivää. EIF on neljän pisteen päässä.
YIlves pelaa ensi viikonloppuna vieraissa Maskun Palloseuraa vastaan. Voitolla YIlves varmistaisi nousun Ykköseen.