60-vuotiskirjan ulkoasu ei tee kunniaa

matti_paakirjoitus_320x194pxlLauantaina 60-vuotista taivaltaan juhliva Ylöjärvi-Seura ry teetti kirjan merkkipäivänsä kunniaksi.
Kovakantista kirjaa on pakko katsella kriittisellä silmällä monestakin perustellusta syystä.
Paras Ylöjärven historian tuntija, emeritusrehtori Juhani Vahtokari on tehnyt mittavan urakan kirjoitustyössään. Paikkakunta saa arvoisensa kasvot.
Mutta kirjan painoasu ontuu ja todella pahasti. Sivuille valittujen valokuvien painolaatu on suurimmaksi osaksi hävettävä.
Kehnotasoiset kuvat ovat ironiset, sillä kotiseutuyhdistys on niittänyt mainetta juuri valokuva-arkiston kokoajana ja ylläpitäjänä.
Tänä aikana monessa paikassa kysellään moraalin perään, kun kyse on hankinnoista. Olisikohan pyykin peseminen tarpeellista myös Ylöjärvi-Seurassa? Suurennuslasin alla on johtokunta ja sen jäsenten yhteydet juhlakirjan sivunvalmistukseen sekä painatukseen.
Kun kyseisistä palveluista maksetaan rahalla, soisi, että lopputulos olisi kelvollinen. Nykytekniikka mahdollistaa esimerkiksi kuvien laadun mittavan korjaamisen parempaan päin.
On todella noloa niiden henkilöiden puolesta, joista historialliseen eepokseen tulee esimerkiksi ylipunainen kasvokuva.
Varmasti moni katsoo kirjaa hyvin tarkasti ja tekee sen jälkeen ostopäätöksensä. Määrätyllä hinnalla soisi saavan arvokkaasti toteutetun teoksen, joka kelpaisi myös lahjaksi.
Toivottavasti vastuunkantajat reklamoivat lopputuloksesta.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?