Toimelias ja humaani kuntajohtaja

matti_paakirjoitus_320x194pxlYlöjärven ensimmäisen kunnanjohtajan Pauli Poussun (1928–2013) poismeno kohdistaa katseet tämän paikkakunnan värikkääseen kunnallispoliittiseen historiaan. Hän yhtäaikaisesti eli sisällä ja seurasi sivusta menoa, joka nousi monta kertaa valtakunnan uutisiin. Vain Poussun luonteenpiirteillä ja sosiaalisilla taidoilla voi selviytyä ehjin nahoin sellaisesta myllytyksestä, jota tämä pitäjä tarjosi.
Vaatimaton ja taka-alalla viihtynyt Poussu  oli näkijä ja tekijä. Hän johti ammattimaisesti kuntaansa ja ymmärsi poliitikkojen aseman. Asioihin keskittynyt kuntajohtaja sai laajan arvostuksen ja hyväksynnän oivaltavan työskentelykulttuurinsa ansiosta. Ylöjärven kunnan vanhat työntekijät muistavat suurella kunnioituksella humaania esimiestä, joka oli jokaiselle läheinen ja uskottava sekä me-hengen vahvistaja.
Pitkän päivätyön Ylöjärven kehityksen hyväksi tehnyt Poussu jäi eläkepäivikseen paikkakunnalle, mutta lupauksensa mukaisesti hän päätti olla sotkeutumatta esimerkiksi seuraajiensa tekemisiin. Mestaroinnillehan olisi aina tilausta.
Vanha viisaus neuvoo ottamaan oppia historiasta. Kunnanjohtaja Pauli Poussun omistautuminen työlleen ja hänen inhimillinen johtamistapansa ovat esimerkkejä, joista nyky-Ylöjärven virkamiehet ja luottamushenkilöt voivat ottaa mallia.
Muiden muassa kaupungin työntekijöiden jaksaminen ja motivoituminen on paljolti kiinni siitä, miten heitä kohdellaan. Ihmisen työn väheksyminen tai aliarvioiminen ei kehitä  työyhteisöä. Myönteiset kokemukset kannustavat niin olevia kuin pois jääviä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?