Koko kylän Vilumpialaiset

Vilumpialaiset Viljakkalan keskustan tuntumassa Ansomäen miellyttävällä urheilukentällä raikuivat naurunpyrskähdykset ja kannustushuudot viime sunnuntaina.
Viljakkalan Yrittäjät ry puuhasi jo toiset perinteiset Vilumpialaiset – koko perheen touhutapahtuman.

Hyvin tavanomaisen Ansomäen urheilukentän suojissa piili omintakeinen tunnelma viime viikonloppuna.
Sadepilvet saivat väistyä, sillä Viljakkalan yritystoimijoiden luotsaamaan tapahtumaan oli tilattu poutaista keliä. Sää todella suosi aurinkoa palvovia perheitä, joita siunaantui paikalle liki edelliskertaiseen malliin.
Sekä Kansainvälisen Vilumpiakomitean että Viljakkalan Yrittäjien puheenjohtaja ja kaupunginvaltuutettu Teuvo Hakanen (kesk.) on tyytyväinen väkimäärään.
– Fiilis oli loistava, vaikka tavoitteemme kävijämäärän suhteen ei täysin toteutunutkaan. Ainahan väkeä saisi olla enemmän. Porukkaa tiputtelee paikalle tavallisesti koko tapahtuman ajan. Viime vuoden menestystä osaltaan selitti se, että Toni Nieminen oli vilumpiatulen kantaja. Tänä vuonna kilpailijoita oli noin 60. Yhteensä tapahtumassa vieraili kutakuinkin 100 ihmistä, hän luettelee.
Tapahtuman tausta-ajatuksena on yhteisöllisyys.
– Haluamme lisätä koko perheelle suunnattujen ajanviettomahdollisuuksien määrää. Tämä ei ole pelkkä yrittäjien tilaisuus. Tarkoitus on, että yrittäjät, ylöjärveläiset sekä naapuripaikkakuntalaiset löytäisivät tiensä tänne Vilumpialaisiin – kävijämäärähän siinä sivussa kasvaisi, mikä olisikin toivottavaa. Vilumpialaispäivästä voisi muodostua koko Ylöjärven yhteinen kisapäivä. Viljakkalalaisten yhteisöllisyyden kannalta olisi hyvä, mikäli tapahtumia järjestettäisiin nykyistä enemmän.
Oivallus tapahtuman tekemiseen tuli vaivihkaa.
– Olimme Maarit Rönkön kanssa Villingin saaressa Helsingin edustalla. Siellä järjestetään perinteisesti muutamalla lajilla höystetyt Vilumpialaiset. Konsepti on hyvin saman kaltainen meillä Viljakkalassa. Oikeastaan olympiavuosi ja Viljakkala-nimi sinetöivät viime vuonna ensimmäisten kesäkisojen järjestämisen, Hakanen selventää.

Menestys syntyy
yhteispelillä

Pitää muistaa, ettei mitään häppeninkiä järjestetä yksin. Teuvo Hakasen mukaan myös Vilumpialaisia puuhaa useasta käsiparista koostuva joukko.
Miehen mielestä yhteisellä pakertamisella on yhdistyksen vireyttä ylläpitävä vaikutus. Vilumpialaiset ovat Viljakkalan Yrittäjien suurin vuosittainen satsaus.
– Valmisteluihin osallistuu moni seuran jäsen, kukin omalla satsauksellaan. Yksi hoitaa kahviota, toinen toimii juontajana. Kolmannelta löytyy sopiva auto haastekisaan, jossa tehtävänä tänä vuonna on ryömiä auton takapenkin lävitse kädet ja jalat toiseen kisailijaan sidottuna. Ennen h-hetkeä naisväki asioi tukussa ja ostaa tarvittavat emmeet, kunnallisvaikuttaja kertaa valmistelutoimenpiteitä.
Konkarius tapahtuman järjestämisessä helpotti huomattavasti järjestelyjä.
– Tänä vuonna meillä oli valmiina jo olympiatuli sekä sapluuna, jolla toimimme. Kaikkea ei tehdä kantapään kautta, sillä kokemusta järjestelypuuhista on jo plakkarissa. Lisäksi yhdistyksessä on jäsenenä monen alan erikoisosaajia, jotka omalla asiantuntemuksellaan myötävaikuttavat tapahtuman onnistumiseen, tyytyväinen puuhamies toteaa.
Viimeviikkoinen kisapäivä niitti Hakasen mukaan kiitosta osallistuneiden lasten vanhemmilta.
– Olemme tapahtuman kehitystyössä ottaneet vanhempien sekä lasten kommentteja huomioon. Heidän pyynnöstään pidimme tänä vuonna juoksukilpailun.
Kilpailussa kukaan ei jää palkinnotta.
– Palkinnot ovat hyvät. Nuoret kilpailijat saavat kaikki palkinnon, Hakanen lupaa.
Lajeina olivat juoksun lisäksi lämärikisa, kävyn sinkoaminen ja grillitikun heitto sekä bocciapallon viskely olympiarenkaisiin.
– Olympiarenkaiden suhteen tulee olla hyvin tarkka. Meillä on yksi rinkula eri väriä kuin oikeissa olympiarenkaissa. Logon väärinkäytöstä on joku joutunut joskus tilille, Hakanen huomauttaa.
Myös buffet menestyi.
– Nälkäisten korjaamosta loppui lättytaikina kesken. Makkarakin teki mainiosti kauppansa, Hakanen summaa.
– Tavoitteenamme on tietenkin järjestää tapahtuma myös ensi vuonna, hän vinkkaa.

Vilumpialaisten tulokset käyvät ilmi tämän viikon lehden urheilusivuilta.

 

Yksi vilumpialaji oli kädet ja jalat sidottuina kulkeminen auton takapenkin poikki. Suoritustaan tekee Ylöjärven Yrittäjien joukkue, jonka peittosi kotijoukkue Viljakkalan Yrittäjät.

Yksi vilumpialaji oli kädet ja jalat sidottuina kulkeminen auton takapenkin poikki. Suoritustaan tekee Ylöjärven Yrittäjien joukkue, jonka peittosi kotijoukkue Viljakkalan Yrittäjät.

Vilumpiatuli roihusi buffetin edustalla.

Vilumpiatuli roihusi buffetin edustalla.

Lapsille ja varttuneille pidettiin eritasoisia juoksukilpailuja rengasradalla.

Lapsille ja varttuneille pidettiin eritasoisia juoksukilpailuja rengasradalla.

Kentän takalaidalla oli lämärilyöntipiste, joka oli suosittu vilumpialaji.

Kentän takalaidalla oli lämärilyöntipiste, joka oli suosittu vilumpialaji.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?