YIlves kasvatti sarjajohtoaan

Takana kärkkyvä Porin NiceFutis 2 kaatui Räikällä selvin 3–1-numeroin.

YIlveksen Eveliina Reponen (nro 16) vääntää NiceFutiksen liigapelaajan Jessica Kannoston kanssa. (Kuva: Jari Viitanen)

Ylöjärven Ilveksen naisten jalkapallojoukkue pitää tiukasti kiinni kärkipaikastaan Kakkosen B-lohkossa. Viime keskiviikkona Ylöjärvelle vierailulle saapunut porilainen NiceFutis 2 kaatui vahvan peliesityksen päätteeksi peräti 3–1.
Ottelu oli kärkijoukkueiden tarkkaa ja fyysistä taistelua. Erityisesti kotijoukkueen terävä laituri Jenni Häkli oli merkitty huolella, ja tuomari joutuikin usein näihin tilanteisiin puuttumaan. Hyvin palloa liikuttanut YIlves kykeni luomaan tasaisesti tilanteita porilaisten päätyyn ja piti siten paineen vieraiden kenttäpuoliskolla.
Tulosta syntyi ensimmäisen puoliajan puolivälissä, kun Tintti Kurtti pääsi rangaistusalueen kaaren tuntumasta sijoittamaan pallon takatolpan juureen. Tämä jäikin avausjakson ainoaksi osumaksi.
Toisella puoliajalla kotijoukkue siirsi pelin painopisteen vieraspäätyyn. Taidokkaan harhautuksen jälkeen Anni Paukkunen laukoi lähietäisyydeltä vasurillaan etuyläkulmaan kotijoukkueelle 2–0-johdon vain seitsemän minuutin pelin jälkeen.
Vaikka NiceFutis saikin ajoittain luotua tilanteita kotijoukkueen päätyyn, selvittiin näistä tilanteista Saara Viitasen varman maalivahtityöskentelyn myötä takaiskuitta. Kotijoukkue sen sijaan iski tuloksekkaasti omista paikoistaan ja 15 minuuttia ennen peliajan päättymistä päätti pitkän hyökkäyksensä kauniiseen nostoon porilaismaalivahdin yli. Eveliina Reponen viimeisteli tilanteesta kotijoukkueen kolmannen maalin.
YIlveksen vaihdettua tämän jälkeen tuoreita voimia kentälle ei vierailta enää löytynyt keinoja pelin kääntämiseen. Viimeisellä peliminuutilla vieraat avasivat maalitilinsä rangaistuspotkusta.

Kutkuttava sarjatilanne

YIlveksen kaula Kakkosen B-lohkon toisena majailevaan NiceFutikseen on nyt jo seitsemän pistettä. Ylöjärveläiset tosin ovat pelanneet yhden ottelun muita kärkijoukkueita enemmän, joten yksikin tappio voi palauttaa sarjatilanteen kutkuttavan jännittäväksi.
Seuraavan kerran YIlves pelaa kotikentällään reilun kahden viikon kuluttua Lietoa vastaan.