Jeremy Hakala meloi Pohjoismaiden mestariksi

Ylöjärveläinen Jeremy Hakala oli paras suomalainen ratamelonnan PM-kilpailuissa Tanskassa viime viikonloppuna. Saaliina Kööpenhaminan vesillä käydyistä kilpailuista Hakalalla oli yhteensä viisi mitalia.
Kisojen kohokohta koettiin 21-vuotiaiden kaksikon 1 000 metrillä, jolla vasta 18-vuotias Hakala venyi parinsa kanssa Pohjoismaiden mestaruuteen.
Näin voitetaan kultaa! Suomen pari Miika Nykänen (vas.) ja Jeremy Hakala meloivat Pohjoismaiden mestareiksi 21-vuotiaiden 1 000 metrillä viime viikonloppuna. (Kuva: Marja Hakala)

Näin voitetaan kultaa! Suomen pari Miika Nykänen (vas.) ja Jeremy Hakala meloivat Pohjoismaiden mestareiksi 21-vuotiaiden 1 000 metrillä viime viikonloppuna. (Kuva: Marja Hakala)

Kangasalan Melojia edustava Hakala saavutti mitalin jokaiselta matkalta, jolle hän PM-kilpailuissa osallistui. Kisaviikonloppu alkoi hänen kannaltaan erinomaisesti jo ensimmäisen päivän avausmatkalla, 18-vuotiaiden 1 000 metrillä, josta saaliina oli pronssia.
Toisella matkalla sitten tärähti. 21-vuotiaiden kaksikoiden 1 000 metrillä yhdessä mikkeliläisen Miika Nykäsen kanssa melonut Hakala onnistui nappaamaan lyhyen uransa ensimmäisen PM-kullan.
Voitto ei irronnut helpolla. Isäntämaan Orion Pilo ja Lasse Bro Madsen etenivät suomalaisten kanssa tasatahtia liki maaliviivalle saakka, kunnes lopulta jäivät hopealle. Hakalan ja Nykäsen upea loppukiri päättyi kaksikon uuteen ennätysaikaan ja kultamitaliin 3,22 sekunnin marginaalilla. Kolmanneksi jäi Ruotsi.
Pohjoismaiden mestaruus juuri fyysisesti vaativalla 1 000 metrillä on suomalaisittain harvinaista. Selkeänä ennakkosuosikkina pidetty tanskalaiskaksikko suivaantui Hakalan ja Nykäsen mestaruudesta siinä määrin, ettei edes onnitellut parempiaan voitosta.
Toisena kilpailupäivänä Hakala pokkasi vielä kaksi hopeamitalia. 500 metrin matkalta napatut arvometallit irtosivat 18-vuotiaiden henkilökohtaisesta kilpailusta ja 21-vuotiaiden kaksikoista. Jälkimmäisessä ylöjärveläisen parina oli jälleen Nykänen.

Seuraavaksi edessä MM-kisat

Huikeasta menestyksestään huolimatta Hakalan mitalisaalis Tanskasta olisi voinut olla saatua suurempikin. Nuorukainen nimittäin jätti osallistumatta paraatimatkoihinsa lukeutuvalle 5 000 metrille kovaa vauhtia lähestyvien aikuisten MM-kisojen takia.
Kolmen viikon kuluttua Saksan Duisburgissa melottavissa kilpailuissa vastustajien taso on monta pykälää kovempi kuin viime viikonloppuna. Nykäsen kera 1 000 ja 500 metrin kaksikkomatkoille osallistuva Hakala on parhaillaan kisoihin valmistavalla harjoitusleirillä.
Pitkän tähtäimen tavoitteena Hakalalla ja 21-vuotiaalla Nykäsellä on menestyminen Rion olympialaisissa vuonna 2016.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?