Huippuartistit Ylis’festareilla

Suvi Teräsniska, Cheek ja Kotiteollisuus mahtuvat Yliselle sulassa sovussa.
Cheek on tarkka tyylistään. (Kuva: Warner Music)

Cheek on tarkka tyylistään. (Kuva: Warner Music)

Kotiteollisuuden synkän jynkytyksen tuntee jokainen suomalaista rockmusiikkia vähänkin seuraava.
Kesän alkupuolella ilmestyi kolmikon yhdestoista pitkäsoitto Maailmanloppu. Levyllä aiheet pysyvät tutun synkkinä, mutta toteutus on ehkä aavistuksen raikkaampi kuin tähän asti. Onko äijistä tulossa hempeitä? Ei kai sentään!
Yhtyeen nykytilan voi käydä tsekkaamassa Ylöjärvellä tänä lauantaina.
− Mietimme ensin, onko Kotiteollisuus liian raju Ylis’festareille. Sitten hoksasimme, että ei se taida olla. Täällä suvaitaan melkein mitä vain. Sitä paitsi yritämme aina saada tapahtumaan buukattua artisteja, jotka eivät ole esiintyneet meillä aiemmin, kertoo Ylis’festareiden musiikkivastaa-
va Taito Roivas.

”Lisää härpäkkeitä”

Ylis’festarit järjestetään Ylöjärvellä Ylisen Kartanon alueella tänä vuonna jo 14. kerran. Koko perheen tapahtuman artistikatraaseen mahtuvat sulassa sovussa rockin, popin ja lastenmusiikin huipputekijät.
Lauantaina Ylisen kartanon lavalle nousevat Kotiteollisuuden lisäksi suosittu rap-artisti Cheek, heleä-ääninen Suvi Teräsniska ja popbändi Vesterinen Yhtyeineen. Perheen pienimpiä viihdyttää Ti-Ti Nalle kavereineen.
− Festarialueella on runsaasti oheisohjelmaa kuten pomppulinna, kummitustunneli ja basaarikuja myyntikojuineen. Lastenlaitteita ja sirkushärpäkkeitä on nyt enemmän kuin viime vuosina, Roivas lupaa.
− Ruoantoimittajaakin on vannotettu, että mikään sapuska ei saa loppua kesken.

Kahden lavan taktiikalla

Festivaali starttaa jo hyvissä ajoin. Suvi Teräsniska heläyttää ensimmäiset sävelet ilmoille yhdeltä iltapäivällä. Seuraavaksi päälavan valtaa Vesterinen Yhtyeineen. Kohti iltaa mennään Cheekin ja lopulta Kotiteollisuuden kyydissä.
Tänä vuonna festareilla on käytössä kaksi lavaa, jotka ovat sopivan etäällä toisistaan. Niistä pienemmällä nähdään lähinnä lastenohjelmaa. Kaksi lavaa mahdollistaa sen, että ohjelmaan ei tule pitkiä roudaustaukoja: kun Ti-Ti Nalle lopettaa, voi Hynynen heti revitellä äänijänteitään toisella lavalla.

Vielä ensi kesänä

Ylis’festarien jatko on puhuttanut jo muutaman vuoden, sillä Ylisen kehitysvammahuollon palvelut ovat muuttamassa Pitkäänniemeen Nokialle. Taito Roivas lupaa, että ainakin ensi kesänä festarit vielä pidetään Ylisellä.
− Paineet ovat hirveän kovat, ja meidän toivotaan jatkavan. Tämä on turvallinen tapahtuma, jossa ei ole koskaan ollut yhtäkään järjestyshäiriötä. Ylis’festareita on mukava järjestää. Mahanpohjasta kutkuttaa vain, millainen sää osuu festaripäiväksi, Roivas naurahtaa.
Ylis’festarit on päihteetön elämys- ja musiikkitapahtuma, jonne löytää tiensä joka kesä noin kolmetuhatta ihmistä. Esiintyjäkaartissa on totuttu näkemään suomalaisen musiikin huippuartisteja.
Tapahtuman järjestää Taysin kehitysvammahuolto, mutta järjestelyihin osallistuvat myös Ylisen hoiva- ja kuntoutuspalveluiden asiakkaat. Ylöjärven kaupunki myönsi Ylis’festareille vuoden 2010 kulttuuripalkinnon hyvin tehdystä työstä.

Kommentit (3)

  1. silja

    kotiteolisuus vois mietiä mittä suusta laskee kiroilee ja lapsi kuulemassa en tykää yhtää siitä yhtyestä cheek on paras olisi kiva jos cheek tulisi kuusankoskelle titi nallet oli myös kivoja ja riitta

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?