Villiä menoa Viljakkalassa

Vilumpialaisissa kisataan täysillä mutta kieli poskessa. Koko perheen kisapäivän avaa Kansainvälisen Vilumpiakomitean puheenjohtaja Teuvo Hakanen.
Viime vuonna kisattiin maailman ensimmäiset Vilumpialaisiset. (Kuva: Maarit Rönkkö)

Viime vuonna kisattiin maailman ensimmäiset Vilumpialaisiset. (Kuva: Maarit Rönkkö)

Viljakkalalainen Maarit Rönkkö on viettänyt kesälomiaan Villingin saaressa Helsingin edustalla. Pari kesää sitten hän havahtui. Villingissä järjestettiin joka kesä leikkimielisiä kilpailuja, jotka paransivat yhteishenkeä. Jotakin samanlaista voitaisiin ideoida Viljakkalaankin.
− Viime vuonna oli olympiavuosi, joten keksin termin Vilumpialaiset. Kun ehdotin ideaa Viljakkalan Yrittäjien johtokunnalle, kaikki innostuivat, yrittäjäyhdistyksen tiedotussihteeri Maarit Rönkkö kertoo.
Viime kesänä Viljakkalan Yrittäjät ponkaisivat käyntiin ihka ensimmäiset Vilumpialaiset, joten tänä vuonna voidaan kai puhua jo toisista perinteisistä Vilumpialaisista.
− Viimeksi meillä oli huono tuuri ajoituksen kanssa: samana päivänä oli Ylis’festarit ja monta muuta kesätapahtumaa. Silti Vilumpialaisissa kävi noin 140 ihmistä. Kilpailuihin osallistui noin 70. Moni sanoi, ettei malta odottaa ensi vuoteen!

Yli esteiden

Maarit Rönkön kanssa jutellessa huomaa, että järjestäjätkään eivät malta odottaa. Tapahtuman suunnittelu vaikuttaa hulvattoman hauskalta touhulta.
Kilpailulajeiksi on tänä vuonna valittu muun muassa estejuoksentelua, moukarin vyöryttelyä, lämärikisailua ja käpyjen heittelyä. Älä anna lajien nimien hämätä. Voimaa ei välttämättä tarvita, sillä ainakin viime vuonna keihäänheittely paljastui grillitikun viskomiseksi.
Vilumpiatuli saapuu kisapaikalle eli Ansomäen kentälle noin kello 12, ja kisan avaa puheellaan Kansainvälisen Vilumpiakomitean puheenjohtaja Teuvo Hakanen. Tapahtuman juontaa Pasi Hakkarainen.
− Sarjoja on vaikka minkä kokoisille ja kaiken näköisille, lapsille tietysti omansa. Koska meillä on täällä kultakylä, suklaisia kultarahoja on jaossa, Rönkkö sanoo.
− Nälkäisten korjaamo myy kahvia, pullaa, lettuja ja makkaraa.

Kuka voittaa haastekisan?

Omat hupaisat lajinsa on vielä haastekisassa, johon ovat toistaiseksi ilmoittautuneet Ylöjärven Yrityspalvelun, Ylöjärven Yrittäjien ja Viljakkalan Yrittäjien joukkueet. Viime vuonna kiertopalkinnon nappasi järjestävä seura, mutta ehkä tällä kertaa pokaaliin kaiverretaan jo jonkin muun seuran nimi.
Osallistuminen kisaan on maksutonta. Tapahtuma sopii koko perheelle. Maarit Rönkkö kannustaa miettimään tovin myös kostyymiä. Paras ja innovatiivisin urheiluasu nimittäin palkitaan.

Vilumpialaiset Ansomäen kentällä 11. elokuuta kello 12 alkaen.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?