Talousjohtaja yllätti

matti_paakirjoitus_320x194pxlYlöjärven kaupungin keskushallinnossa sattuu ja tapahtuu.
Uusin käänne tapahtui, kun vuosilomalla oleva pitkäaikainen talousjohtaja Pirkko Tahlo onkin jättänyt eropaperinsa virastaan. Hän tulee töihin vain kuukaudeksi, jonka jälkeen jää pitämättömille vapaille ja lopulta eläkepäiville.
Varovainen tieto Tahlon poisjäämiselle on ollut vuoden 2014 kesä.
Nyt tarkka aikataulu on selvillä.
Moni kaupungin työntekijä sekä luottamushenkilö myöntää, että eläköityminen tulee kaikesta huolimatta yllätyksenä. Kysymys kuuluu, miksi juuri nyt.
Tahlo on tehnyt Ylöjärven kaupungissa poikkeuksellisen pitkän uran. Hänellä on takanaan peräti 40 työvuotta. Talousjohtajan eläkepäiville lähteminen jättää varmasti jälkensä taloustoimen ja koko organisaation  elämään. Konkarivirkamies on ollut vahva Ylöjärven tuntija. Hän on paiskinut hommia  paikkakunnalla niin rauhan kuin riidan aikakausilla. Noihin vuosiin mahtuvat niin Rekoomuksen aika kuin Oikean suunnan rynnistäminen estradille.
Viime vuosina Pirkko Tahlo on ollut näkyvästi esillä julkisuudessa kaupunginjohtaja Pentti Sivusen aisaparina, kun kaksikko on esitellyt esimerkiksi historiallisia talousarvioita tai monia kasvukaupungin mittavia hankkeita. Talousarvioiden laadinnat ovat olleet aina perusteellisen puserruksen hedelmää, sillä niissä on otettu poikkeuksellisella pieteetillä huomioon voimakkaasti kehittyvän puutarhakaupungin moninaiset tarpeet.

Comments are closed.