Pitkämö takaa letkeän perjantai-illan

Tämän viikon perjantai-iltana Ylöjärven kaupungintalon aukio elävöityy svengaavan musiikin estradiksi. Kaupunkijazziin saapuvat tunnelmoimaan melodisen letkeä Aapo Heinonen Quintet sekä Sami Pitkämö yhtyeineen.
Sami Pitkämö tuo yhtyeensä Ylöjärvelle. (Kuva: Studio Elite)

Sami Pitkämö tuo yhtyeensä Ylöjärvelle. (Kuva: Studio Elite)

Kaupunkijazzista on tullut Ylöjärven loppukesän kiintopiste. Elokuun pimenevän illan valopilkku.
Kaupungintalon aukiolla on päästy fiilistelemään tasokkaiden muusikoiden tahdissa, ja räikeä festarimeininki on saanut loistaa poissaolollaan.
Tänä vuonna Kaupunkijazzin lavalla esiintyvät Aapo Heinonen Quintet ja Sami Pitkämö Yhtye. Pitkämön saattaa joku muistaa Tanssii tähtien kanssa -sarjasta. Pitkämö huseerasi ohjelman kapellimestarina, ja onpa hän toiminut myös Idols-tuomarina.

Rönsyilevä kapellimestari

Yhtyeeltä lienee lupa odottaa moneen suuntaan rönsyilevää keikkaa. Yhtyeen nokkamies ainakin osaa rönsyillä: Hän keikkailee monenmoisissa kokoonpanoissa big bandeista pikkupumppuihin. Hän laulaa, soittaa kitaraa tai pasuunaa – ja ties mitä muutakin tarvittaessa. Hän sovittaa ja säveltää musiikkia artisteille, televisioon, teatteriin ja mainoksiin. Linnan juhlissakin hän on esiintynyt kaksi kertaa.
Pitkämön alkuperäinen instrumentti oli jazzpasuuna. Jo opiskeluaikoinaan Pop & Jazz Konservatoriossa Pitkämö soitti, lauloi, sävelsi ja sovitti musiikkia useissa kokoonpanoissa. Jumittuminen ei Sami Pitkämölle sovi.
Aapo Heinonen Quintet on helsinkiläinen jazzyhtye, jonka big band -henkisiin kappaleisiin jää tilaa improvisoinnille.
Viisikko on imenyt vaikutteita modaalisesta jazzista, lattari- ja fuusiorytmeistä sekä maailmanmusiikista ja elokuvamusiikista.

Kaupunkijazz Ylöjärven kaupungintalon aukiolla 9. elokuuta kello 19 alkaen. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?