Arvokkaat matkailijat

Ylöjärveläiset majoitusyrittäjät kertovat kesän sujuneet kohtalaisen mukavasti. Yöpyviä matkailijoita on riittänyt.
Matkailijat jättävät kaupunkiin vuosittain merkittävän summan rahaa. Nykyisessä talouskurimuksessa jokainen euro on kotiinpäin. Tätä summaa kannattaisikin yrittää kasvattaa yhä suuremmaksi. Potentiaalia siihen on.
Puutarhakaupungissa on jo nyt yli 4 000 vapaa-ajan asuntoa. Silti olisi syytä pohtia, pitäisikö niitä olla tarjolla vielä nykyistä enemmän. Kesän Ylöjärvellä viettävät mökkiläiset ovat tärkeä asiakaskunta paikallisille yrittäjille.
Lyhyempiä visiittejä suosivien matkailijoiden määrä ei taatusti sekään ole vielä lakipisteessään. Houkuttelevia tapahtumia ja tutustumisen arvoisia matkailukohteita voisi markkinoida nykyistä aggressiivisemmin.
Pöheikön Pölläys, Tenavien Tohinat, Räikkä Raikaa, Kaupunkijazz, Ylis’festarit, KuruFest ja Kuru-viikko ovat hyvä alku. Tapahtumia mahtuisi Ylöjärvelle vielä monta lisää.
Lisäksi kannattaa pohtia onko esimerkiksi Villa Urpoa, Seitsemistä, Haverin kultakaivosta tai Suomen ensimmäistä offroad-sisähallia nostettu riittävästi esille matkailijoiden houkuttelemiseksi. Eikä Teivon ravirataakaan vielä varmasti hyödynnetä tarpeeksi.
Ja ehkä ylöjärveläisessä torielämässäkin olisi kehittämisen varaa. Monessa naapurikaupungissa kesätorien syke on selvästi eri tasolla kuin puutarhakaupungissa.
Ylöjärvi on kaunis kesäkaupunki, jonka kaikkia mahdollisuuksia ei ole vielä osattu käyttää hyväksi.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?