Landström ennätyksellään lähellä MM-finaalipaikkaa

Ylöjärveläinen Jessi Landström suoriutui kerrassaan erinomaisesti uransa ensimmäisistä arvokilpailuistaan selvittyään 100 metrin aitajuoksun välieriin Yleisurheilun 17-vuotiaiden MM-Donetskissa.
Jessi Landström palasi 17-vuotiaiden MM-matkaltaan tyytyväisenä yllettyään tavoitteisiinsa

Jessi Landström palasi 17-vuotiaiden MM-matkaltaan tyytyväisenä yllettyään tavoitteisiinsa

Finaalipaikkakaan ei jäänyt Jessiltä kuin 0,04 sekunnin päähän, kun hän juoksi välieränsä neljänneksi ennätysajallaan 13,66. Sen verran edelle ennätti Saksan Chantal Butzek. Muista eristä löytyi kaksi 13,66 kellottanutta tyttöä, joten Landströmin epäviralliseksi kokonaissijoitukseksi tuli hieno jaettu yhdeksäs tila.
– Hieman jäi harmittamaan, mutta se tunne meni nopeasti ohi. Tein sentään ennätykseni hyvällä juoksulla.
– Alkueräjuoksun alku oli huono, mutta loppua kohti meni paremmin, eikä jatkopaikan kanssa tehnyt tiukkaakaan, koska sijoituin toiseksi, alkuerässä 13,97 juossut Landström muistelee.
Loppukilpailussa Landströmillä olisi ollut kenties mahdollisuudet seitsemänteen sijaan, sillä sen otti Unkarin Luca Kozak ajalla 13,62. Butzek paransi aikaansa komeasti 13,40:een ja sijoittui kuudenneksi.
Voitto meni Jamaikan Yanique Thompsonille ikäluokan maailmanennätyksellä 12,94, mutta USA:n Mikiah Briscon pronssiaika 13,29 ei ollut enää mitenkään toivottoman kaukana Landströmin tasosta.

Järjestelyt toimivat hyvin

Ukrainassa ei ole juuri järjestetty yleisurheilun suurkilpailuja, mutta Landströmillä ei ole mitään valittamista järjestelyistä. Yli 30 asteen helle saattoi olla joidenkuiden mielestä liikaa, mutta Siivikkalan tyttö osasi ottaa siitäkin ilon irti:
– Pikemminkin tuntui, että siitä oli hyötyä, kun ei tarvinnut alkuverryttelyssäkään lämmitellä lihaksia niin paljon kuin tavallisesti. Väliajat vietin ilmastoidussa ja muutenkin hyvässä hotellissamme, mutta lajini jälkeen seurasin joka päivä kilpailuja stadionilla.
Kaikki suomalaisurheilijat eivät viihtyneet Donetskissa yhtä hyvin, sillä kolme urhelijaamme sai oksennustaudin joko ruokamyrkytyksestä tai auringonpistoksesta. Kiekonheittäjä Oskari Perälammin tapaus oli kaikessa traagisuudessaan myös koominen.
– Oskari tuuletteli loppukilpailupaikkaansa niin riehakkaasti, että löi kätensä seinään sillä seurauksella, että käteen tuli murtuma. Hän ei sitten voinutkaan heittää finaalissa, mutta hän osasi itsekin nauraa kommellukselleen.
Landströmin kausi jatkuu vielä yli puolentoista kuukauden ajan, sillä edessä ovat ensi viikolla Kalevan kisat, elokuussa oman ikäluokan SM-kilpailut sekä syyskuun alussa mitä todennäköisimmin 17-vuotiaiden Ruotsi-ottelu Tukholmassa.
– En juokse Vaasan Kalevan kisoissa naisten korkeita aitoja vaan sileän satasen ja varmaan myös kaksisatasen. En olekaan ennen osallistunut Kalevan kisoihin, vaikka minulla olisi ollut paikka jo viime kesänä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?