Kalliita päätöksiä

Ylöjärven Uutiset on joutunut kirjoittamaan viime viikkoina huolestuttavan paljon ilkivaltatapauksista puutarhakaupungissa. Rikkomisen ja töhrinnän kohteina ovat olleet lähinnä Ylöjärven uimarannat, leikkikentät, matonpesupaikat sekä bussipysäkkien katokset.
Pelkästään linja-autopysäkkien hajottaminen aiheuttaa Ylöjärven kaupungille usean tuhannen euron laskun vuosittain. Lopulta tämänkin ”lystin” kustantavat ylöjärveläiset veronmaksajat.
Itse asiassa kyse ei ole edes ilkivallasta vaan vahingonteosta. Poliisin mukaan vahingontekoa on kaikki yksityisen tai julkisen omaisuuden oikeudeton hävittäminen, vahingoittaminen, turmeleminen, likaaminen tai rikkominen.
Ilkivalta on puolestaan lähiympäristön elämänmenon häiritsemistä.
Reilu kuukausi sitten eräs kaupungin virkamies totesi haastattelun ulkopuolella, että Ylöjärvellä esiintyy vielä selvästi vähemmän vahingontekoa kuin naapurissa Tampereella. Suuntaus on kuitenkin erittäin huolestuttava.
Voidaan miettiä, onko käsillä oleva taloustaantuma yksi syyllinen erilaisten ikävien lieveilmiöiden muodostumiseen. Työttömyyden jatkuva lisääntyminen on kohdistunut viime aikoina eniten nuoriin ja erityisesti nuoriin miehiin.
Ylöjärven kaupunkikin on säästöpaineiden kourissa. On kuitenkin syytä pohtia tarkasti, mihin menoleikkaukset kohdistetaan.
Ylöjärven nuorisopalvelut ja sosiaalinen nuorisotyö raatavat päivittäin ihailtavan ahkerasti. Nuorten auttamiseen suunnatut resurssit ovat kuitenkin rajalliset.
Jokainen euro, joka otetaan pois lapsilta, nuorilta ja pitkäaikaistyöttömiltä lisää turhautumista. Vääristä säästöpäätöksistä saatetaan maksaa vielä korkojen kera.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?