19 hehtaarin kokoista Peltomäkeä kiertää luontopolku

Osta itsellesi leirintäalue

Tampereen kaupungin omistama Peltomäen leirintäalue Ylöjärven Ylisellä suljettiin viime vuoden syyskuun lopussa. Nyt alue on avoimesti kaupan. Ihan joka vuosi ei tule eteen tilannetta, että kuka tahansa voisi ostaa itselleen leirintäalueen. Nyt tällainen mahdollisuus on olemassa.
Peltomäen leirintäalue on kesällä erittäin vehreä ja kaunis. Myynnissä olevan alueen jatko ratkennee lähitulevaisuudessa.

Peltomäen leirintäalue on kesällä erittäin vehreä ja kaunis. Myynnissä olevan alueen jatko ratkennee lähitulevaisuudessa.

Peltomäen leirintäalue sijaitsee Vähäjärven rannalla reilun kymmenen minuutin ajomatkan päässä Ylöjärven keskustasta.
Paikka on mitä kaunein, joten siksi hieman ihmetyttää se, miksi Tampere haluaa päästä alueesta eroon.
– Tällaisten leirintäalueiden ylläpito ei ole kuulu enää kaupunkien ydintoimintaan. Tamperekin haluaa tänä päivänä päästä eroon kaikista ylimääräisistä kiinteistöistä, ja siksi Peltomäki on nyt kaupan, Ylöjärven kaupunkikehitysjaoston puheenjohtaja Mika Kotiranta arvioi.
Aiemmin Peltomäen leirintäalueen mökkejä ja matkailuvaunupaikkoja ovat voineet vuokrata vain tamperelaiset.
Tämän kesän ajan leirintäaluetta ylläpitää Peltomäen saunayhdistys, ja paikka on avoin myös ylöjärveläisille.

Fasiliteetit hyvässä kunnossa

Oikealla näkyvä päärakennus on vanhuudestaan huolimatta hyväkuntoisen näköinen.

Oikealla näkyvä päärakennus on vanhuudestaan huolimatta hyväkuntoisen näköinen.

Tampereen kaupunki ei enää laita rahaa Peltomäkeen. Alueelle olisi siis hyvä löytää uusi omistaja mahdollisimman pian, jotta paikat pysyisivät kunnossa.
Peltomäen leirintäalueella on 20 sähkölämmitteistä neljän hengen lomamökkiä. 18-neliöisissä, ohuesta hirrestä rakennetuissa mökeissä on pirttipöytä, kerrossängyt, tasolevy, mikroaaltouuni, jääkaappi ja siivousvälineet.
Alueella on myös 25 sähköpistokepaikkaa matkailuvaunuille, sekä 32 teltalle kaavailtu telttailualue.
Lisäksi alueen asukkaita palvelee vuonna 2004 rakennettu huoltorakennus, jossa on saniteettitilat, suihkut, keittokatos sekä pesu- ja ruokailukatos.
Rantaan on puolestaan rakennettu kaksi isoa laituria, joilta voi sukellella seitsemän metriä syvään, lähdepohjaiseen Vähäjärveen.
Uintia ennen voi lämmitellä joko jatkuvalämmitteisessä saunassa tai idyllisessä savusaunassa. Uimareita ja auringonpalvojia ilahduttaa taatusti myös laaja hiekkaranta.
Alueen keskellä seisoo 150-neliöinen päärakennus, jonka vasemmalla puolella on 130 neliön suuruinen kivinavetta.
– Päärakennus on ilmeisesti siirretty jostakin Peltomäkeen vuonna 1920, Kotiranta kertoo.
Leirintäalueella viihtyjiä palvelevat myös rannan veneet, lentopallokenttä, pingispöytä ja kaksi grillikatosta.

Löytyykö ostajaehdokkaita?

Mika Kotiranta ihasteli komeata hiekkarantaa.

Mika Kotiranta ihasteli komeata hiekkarantaa.

Kuka tämän kaiken edellä mainitun sitten haluaa ostaa? Tätä miettivät varmasti myös Tampereen kaupungin edustajat.
– Alueen voi ostaa vaikka yksityiskäyttöön itselleen tai vapaa-ajanviettopaikaksi. Tänne on hyvä pyytää vähän tavallista enemmän ystäviä tai sukulaisia yökylään, Kotiranta naurahtaa.
Toki uuden omistajan olisi hyvä asua leirintäalueella, jotta kaikista rakennuksista ja ympäristöstä voisi pitää huolta.
– Haaste on se, että tämä on kaavoitettu retkeilyalueeksi. Kaavamuutoksella voisi saada poikkeusluvan, jonka avulla päärakennuksesta voisi saneerata itselleen komean asuintalon. Alue voisi sopia esimerkiksi jollekin yhdistykselle, Kotiranta miettii.
Alue on välittömästi täysin valmis leirikäyttöön, joten jollekulle yrittäjähenkiselle ihmiselle on tarjolla mahdollisuus myös liiketoiminnan pyörittämiseen. Peltomäki olisi esimerkiksi varsin käyttökelpoinen vuokrattavaksi juhlapaikaksi.
Leirintäalueen tarkka hinta on vielä hämärän peitossa.
– Eräs kiinteistönvälittäjätaho on tehnyt alueesta hinta-arvion Tampereen kaupungille, mutta itse en hintaa tiedä. Alue myydään, kun hinta nousee Tampereen mielestä riittävän korkeaksi, Kotiranta selvittää.
Tampereen kaupunginhallitus on tehnyt päätöksen Peltomäen leirintäalueen myynnistä, joten tarjous voidaan hyväksyä tarvittaessa hyvinkin nopeasti virkamiestasolla.

 

Huoltorakennus on valmistunut vuonna 2004.

Huoltorakennus on valmistunut vuonna 2004.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?