Räikkäviikonloppu kutsuu viihtymään

Vaikka Räikkärockin taru päättyikin viime vuonna, ei se sinetöinyt Räikkä Raikaa -tapahtuman tai Tenavien Tohinoiden kohtaloa.
Ensi viikonloppuna niin yhteislaulujen kuin lastenmusiikinkin ystävät pääsevät nauttimaan, kun Räikän ranta täyttyy näiden tyylilajien sävelistä.
Rantajätkät ry:n ja Ylöjärven kaupungin kulttuuritoimen yhteistyössä järjestämässä tapahtumassa esiintyvät muun muassa lasten ikisuosikit Muumit.
´Räikkä Raikaa -tapahtuma on aina houkutellut paljon väkeä. Tällä kertaa -yhteislaulutapahtuman laulattajana toimii komeaääninen Jouni Keronen.

´Räikkä Raikaa -tapahtuma on aina houkutellut paljon väkeä. Tällä kertaa -yhteislaulutapahtuman laulattajana toimii komeaääninen Jouni Keronen.

Rantajätkät ry:n sekä Ylöjärven kaupungin kulttuuritoimen yhdessä loihtima tapahtumaviikonloppu houkuttelee varmasti roppakaupalla väkeä yleisöystävälliseen Räikän puistoon.
Ohjelmarepertuaari enteilee ainakin hyvän kävijämäärän puolesta.
Kaupungin kulttuurisihteeri Minna Vallin sekä kulttuurituottaja Sini Kallio vastaavat ohjelmasta. He ovat toiveikkaina tulevan tapahtumaviikonlopun suhteen.
– Keskimääräinen kävijämäärä Räikkä Raikaa -tapahtumassa on ollut noin 300 laulajan pinnassa. Odotamme, että ylöjärveläisiä saapuu runsain määrin kuuntelemaan Jouni Kerosta, laulamaan yhdessä ja nauttimaan lempeästä kesäillasta, Minna Vallin sanoo.
Sini Kallion mukaan Keronen on omiaan laulattamaan puutarhakaupunkilaisia.
– Jouni Keronen on komeaääninen herrasmies. Vuoden 1998 tangokuninkaalla on pitkä kokemus suomalaisten viihdyttäjänä, joten hän oli sopiva valinta perjantai-illan vetäjäksi.
Tapahtumassa ei tarvitse olla kuivin suin, sillä paikalla on Rantajätkät ry:n puhvetti, josta saa kahvia, pullaa sekä virvokkeita.
Tapahtumalla on ollut tavallisesti runsaasti osallistujia. Minna Vallin, mihin tilaisuuden suosio perustuu?
– Se perustuu varmasti vankkaan suomalaisuuteen, yhteislauluperinteeseen ja lämpimään kesäiltaan järven rannalla.

Tohinoitsijoina perinteiset Muumit

Muumit ovat tuttu näky Tenavien Tohinoiden lavalla. Tove Janssonin luomat piirroshahmot vetävät tavallisesti tapahtuma-alueen täyteen innokkaita lapsia. (Kuva: Rantajätkät ry)

Muumit ovat tuttu näky Tenavien Tohinoiden lavalla. Tove Janssonin luomat piirroshahmot vetävät tavallisesti tapahtuma-alueen täyteen innokkaita lapsia. (Kuva: Rantajätkät ry)

Tenavien Tohinoiden vuoro on tulevana lauantaina. Pääesiintyjänä ovat Muumit laulattajansa Benny Törnroosin kanssa.
Minna Vallin ja Sini Kallio kertovat syyn, miksi Muumit otettiin taas mukaan.
– Suomessa on muumi-ikäisiä aina. Esiintyjistä on tullut joka vuosi hyvää palautetta. Tapahtumapäivän juontavat Pellepariskunta Nelli ja Niilo, ja kaksikko pitää tunnelmaa yllä koko tapahtuman ajan.
– Lisäksi tänä vuonna Räikänpuistossa on liukumäki, ongintaa, kasvomaalausta ja lakumyyntiä. Kesäkahvila Muru siirtää kahvilansa Tenavien Tohinoiden festivaalialueelle, Kallio toteaa.
Ylöjärven kulttuuriaktiviteettien ponteva järjestäjäkaksikko uskaltaa sanoa, että lipuille tulee loppuviikosta kova kysyntä.
– Muumien ollessa viimeksi Räikällä lapsia oli useita satoja, Sini Kallio arvioi.
– Viime vuosi oli huomattavasti rauhallisempi, mikä varmasti selittyy edellisvuosia heikommilla markkinointitoimilla, Rantajätkät ry:stä hiiskutaan.
Minna Vallin kertoo, mistä tapahtuman ennakkolippuja on vielä saatavilla.
– Torstai-iltaan asti on mahdollista lunastaa viiden euron hintaan yksittäislippuja sekä 15 euron perhelippuja. Ennakkomyyntipaikkana on Ylöjärven Teboil (osoite: Kuusistontie 2).
– Tapahtumapäivänä lippuja myydään portilla hintaan 7 euroa per lippu ja 20 euroa per perhelippu, Vallin lisää.

+++++
Räikkä Raikaa -yhteislauluilta järjestetään Räikän rannassa ensi perjantaina kello 19–21, laulattajana on tangokuningas Jouni Keronen. Tapahtumassa on puhvetti.
Tenavien Tohinat -lastentapahtuma pamahtaa lauantaina 6. heinäkuuta kello 12.30–16.00.
Lavalla esiintyy Benny Törnroos & Muumit, Jokeri Pokeri Box Taikashow sekä Lastenmusiikkiorkesteri Henxelit.
Kesäkahvila Muru on avoinna Tenavien Tohinoissa. Myynnissä on muun muassa panineja, hot dogeja, jäätelöä ja virvokkeita.
Tapahtuma-alueella on myös suuri liukumäki, ongintaa, lakumyyntiä ja kasvomaalausta.

Jere Paldanius

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?