Koop ja kaverit kirkkokonsertissa

Muistatko vielä Koop Arposen? Ehkä sinäkin seurasit aikoinaan Suomen Idols -ohjelman neljättä tuotantokautta. Silloin Koop voitti ylivoimaisesti finaalissa Anna Puun. Nykyään Koop esiintyy yhtyeensä Flute of Shamen kanssa.
Flute of Shamen muusikot ovat tunteneet toisensa jo pitkään ennen bändin perustamista. (Kuva: Koop Arponen / pressikuvat)

Flute of Shamen muusikot ovat tunteneet toisensa jo pitkään ennen bändin perustamista. (Kuva: Koop Arponen / pressikuvat)

Suomalaisen isän ja hollantilaisen äidin poika on asunut pitkiä aikoja Belgiassa ja Isossa-Britanniassa. Lontoossa hän opiskeli muun muassa musiikkia ja liikkeenjohtoa.
Suomeen hän palasi noin kahdeksan vuotta sitten. Tänne veti halu tutustua edesmenneen isän kotimaahan kunnolla. Samalla Koop päätyi osallistumaan Idols-ohjelmaan. Elettiin vuotta 2008.

Spontaani tunnelmanluoja

Voittohan sieltä tuli. Koop Arposen vahvuuksiksi listattiin kielitaidon lisäksi kyky luoda hyvää tunnelmaa myönteisellä, spontaanilla ja rennolla olemuksella.
Idols-kilpailun voitto nosti Arposen joksikin aikaa julkisuuteen. Esikoisalbumi New Town humahti heti ilmestymisviikollaan listakärkeen.
Viime vuosina Koopista on kuulunut vähemmän. Musiikkia hän on kuitenkin säveltänyt koko ajan, nyt jo lähes kymmenen vuoden ajan.
Tänä lauantaina Aurejärven kirkossa kuullaan Koop Arposen trioa Flute of Shame. Yhtyeessä soittavat Arposen lisäksi hänen nuoruusaikansa kaverit, brittiläiset James Lascelles ja Dane Stefaniuk.
Akustista folk-rockia soittava trio sai alkunsa vuonna 2010. Bändi on keikkaillut eri puolilla Suomea ja lisäksi Espanjassa, Isossa-Britanniassa ja Virossa.
Heinäkuussa 2011 Flute of Shame esiintyi Suomen edustajana Latviassa kansainvälisessä New Wave -laulukilpailussa. Bändi voitti Alla Pugatsovan Kultainen tähti -palkinnon, joka oli arvoltaan 50 000 euroa.

Kirkosta vielä baarikeikalle

Konsertin järjestää Taistelijan talo. Taistelijan talo -palveluyhdistys on Pohjois-Kurun alueella vaikuttava kyläyhdistykseen verrattava toimija. Se hallinnoi Pohjois-Kuru uuteen nousuun -hanketta.
Yhdistys on järjestänyt täksi kesäksi Aurejärven kirkkoon kolme konserttia yhteistyökumppaneiden kanssa.
− Odotukset ovat suuret. Toivomme, että kirkko tulee yhä suositummaksi konserttien pitopaikaksi ja matkailunähtävyydeksi – saavuttaahan se piakkoin jo korkean 90 vuoden iän, sanoo Anne-Maija Kivimäki, Taistelijan talo -palveluyhdistyksen sihteeri.
Flute of Shame on tehnyt kirkkokonsertteja ennen Aurejärveäkin, muun muassa viime joulun alla erityisen kirkkokonserttikiertueen.
Aureen kirkkokonsertin jälkeen bändi on luvannut heittää pienen baarikeikan JussiMatin kuppilassa.

Koop Arponen ja Flute of Shame lauantaina 29. kesäkuuta kello 18 Aurejärven kirkossa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?