Savela iski hopeaa Liettuassa

Vuorentaustan Voiman nyrkkeilijä Jere Savela sijoittui sarjassaan toiseksi Liettuan perinteisessä Viliaus Buikos -muistoturnauksessa.
Savela tuuletti avausottelun voittoa. (Kuva: Jari Hakkarainen)

Savela tuuletti avausottelun voittoa. (Kuva: Jari Hakkarainen)

B-junioreiden alle 54-kiloisten sarjan avausottelussa Savela sai vastaansa liettualaisen Lukas Padaigan.
Ensimmäinen erä oli täysin Savelan hallintaa, kun kaikki ylöjärveläisen väistöt ja lyönnit onnistuivat. Pehmeän kanveesin vuoksi liikkuminen oli kuitenkin raskasta, ja toisessa erässä ottelu tasoittui.
– Toisella tauolla Jere sanoi, että takki on tyhjä. Sovimme, että hän tekee vastaiskuja, liikkuu sitten pois alta ja jää odottamaan vastustajan hyökkäystä, Savelan valmentaja Jari Hakkarainen kertoo.
Taktiikka onnistui, ja Savela eteni finaaliin kaikin tuomariäänin.
Loppuottelussa vastaan tuli Liettuan mestaruuskisojen finalisti Gilvinas Lukošiunas, joka tunnetaan aggressiivisesta nyrkkeilytyylistään.
– Sovimme, että Jere lyö vastaan vain kolmen lyönnin sarjan, siirtyy heti sivulle junan alta ja huolehtii suojauksesta, Hakkarainen selvittää.
Ensimmäisessä erässä taktiikka puri ja Savela jopa hallitsi kamppailua.
Toinen erä sujui tasaisissa merkeissä. Sen jälkeen Savela tunsi kuitenkin olevansa rättiväsynyt.
– Jere jaksoi silti otella ja haastaa loppuun saakka. Lopputulosta odotellessamme ajattelimme, että meillä on voitto kotona. Liettualainen löi suurimmaksi osaksi Jeren suojaukseen, ja mielestäni Jere sai häntä selvempiä osumia. Tuomarit eivät kuitenkaan olleet samaa mieltä, Hakkarainen kertoo.
Hopea oli kuitenkin erinomainen saavutus. Hakkarainen sanookin olevansa ylpeä Savelan esityksestä.
– On hienoa olla tuollaisen urheilijan valmentaja. Moni tulee ensi kaudella yllättymään siitä, miten kovia poikia Vuorentaustan Voimasta löytyykään.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?