Puheenjohtaja Tiina Isosaari puhuu mielellään alueellisen yhdenvertaisuuden puolesta

Viljakkala-neuvosto ei halua olla jälkiviisaiden kerho

Pari vuotta Karhella asunut erityisluokanopettaja Tiina Isosaari on innoissaan uudesta tehtävästään Viljakkala-neuvoston puheenjohtajana. Hän on valmis edistämään lähidemokratiaa ja olemaan viljakkalalaisten äänitorvi kaupungin suuntaan.
– Viljakkalan seudulla on paljon asioita, jotka ansaitsisivat lisää huomiota. Kehitettävää varmasti riittää, Isosaari toteaa.
Viljakkala-neuvoston tuore puheenjohtaja Tiina Isosaari viihtyy Karhella, kuten tekee myös 9-vuotias Harmi-kissa.

Viljakkala-neuvoston tuore puheenjohtaja Tiina Isosaari viihtyy Karhella, kuten tekee myös 9-vuotias Harmi-kissa.

Karhe-seuran johtokuntaan kuuluva Isosaari oli valmis laittamaan itsensä likoon, kun häntä ehdotettiin Viljakkala-neuvostoon.
– Aluksi mietin, onko minulla mahdollisuuksia päästä mukaan, kun yleensä tällaiset paikat on jaettu puoluetaustan mukaisesti, eikä minulla ole minkäänlaisen puolueen jäsenkirjaa. Halusin kuitenkin ehdottomasti mukaan vaikuttamaan asioihin. Olen aina ollut aktiivinen toimimaan eri järjestöissä ja yhdistyksissä, parhaillaan hoitovapaalla oleva Isosaari selvittää.
Asukaslautakunnan alaisuudessa toimiva Viljakkala-neuvosto on Viljakkalan asukkaiden yhteistyöelin, jolla on viisi päätehtävää. Neuvoston on seurattava Viljakkalassa tarjottavia kuntapalveluja sekä toimitilojen laatua. Neuvoston pitää myös tehdä esityksiä havaitsemistaan puutteista ja kehitystarpeista. Lisäksi tavoitteena on antaa pyydettäessä lausuntoja asukas- ja muille lautakunnille. Viimeisimpänä neuvoston työnä on käsitellä toimialaansa kuuluvia lautakuntien antamia tehtäviä.

Moni asia on toteutettavissa

Viljakkala-neuvoston edeltäjä oli Elokaari-neuvosto, jonka työ jäi monen viljakkalalaisen mielestä torsoksi. Isosaari toivoo, että nykyistä Viljakkala-neuvostoa ei verrattaisi Elokaari-neuvostoon.
– Toivon, että voisimme aloittaa puhtaalta pöydältä eikä meitä pidettäisi Elokaari-neuvoston seuraajana tai sen työn jatkajana. Meillä on nyt kasassa hyvä porukka erilaisia ihmisiä, joilla on paljon tietotaitoa.
Viljakkala-neuvostolla on takanaan vasta järjestäytymiskokous, joten varsinainen työ on vasta alkamassa. Toki jo ensimmäisessä kokouksessa nousi esille muutamia viljakkalalaisten mielestä tärkeitä asioita.
Tällaisia ovat esimerkiksi Kuivaniemen, Karhen ja Litukan kaavojen tekeminen valmiiksi, huoli jääkenttien hoidon lopettamisesta sekä Viljakkalan terveyskeskuksen henkilökunnan pätevöittäminen laboratorionäytteiden ottoon.
– Ihmisiä puhuttavat asiat eivät välttämättä ole isoja ja mahdottomia. Moni niistä olisi helposti toteutettavissa, jos vain löytyy riittävästi tahtoa, Isosaari huomauttaa.
Hänen mukaansa Viljakkala-neuvoston tavoite on muuttaa kaupungin kanssa tehtävää yhteistyötä siten, ettei neuvosto jäisi pelkäksi jälkiviisaiden kerhoksi.
– Haluamme päästä jo valmisteluvaiheessa tekemään yhteistyötä virkamiesten ja lautakuntien kanssa. Toivomme siis ylhäältä viestiä meidän suuntaamme siitä, mitä ollaan tekemässä. Kun pääsemme tekemään rakentavaa yhteistyötä kaupungin kanssa, silloin Viljakkala-neuvoston työllä on oikeasti merkitystä, puheenjohtaja linjaa.

Koulumatkat  täytyy turvata

Karhen koulu on ollut viime aikoina Ylöjärven kunnallispolitiikan myrskyn silmässä.

Karhen koulu on ollut viime aikoina Ylöjärven kunnallispolitiikan myrskyn silmässä.

Uusi Viljakkala-neuvosto aikoo käydä läpi kaikki kaupungin ja yksityisten Viljakkalan seudulla tarjoamat palvelut. Sillä tavalla selviää parhaiten, mitä puutteita seudulla mahdollisesti on.
Toki moni puute on tiedossa jo ennen kartoitusta. Esimerkiksi kauppaa on toivottu Viljakkalaan jo todella pitkään. Myös joukkoliikenne haluttaisiin saada nykyistä kattavammaksi ja toimivammaksi.
– Pitää kuitenkin muistaa, ettei meillä neuvostossa ole päätäntävaltaa eikä rahaa. Voimme vain viedä viestiä eteenpäin päättäjille, Isosaari muistuttaa.
Hänen mukaansa syrjäseudulla asuvat ihmiset eivät usein edes halua kaikkia palveluja kotiovensa viereen.
– Sille on olemassa syy, miksi asumme täällä hieman syrjässä. Emme haluakaan tänne kaikkia vilkkuvaloja, mutta se ei tietenkään tarkoita sitä, että viimeisetkin palvelut pitäisi leikata pois.
Isosaari toivoo, että kaupunki säilyttäisi Karhella, Viljakkalassa ja muualla syrjäseudulla ainakin pienten lasten taksikuljetukset kouluihin.
– Jokainen voi miettiä, miltä tuntuisi laittaa lapsi kävelemään tuohon kiharaiselle tielle, jossa ei ole piennarta ja jossa ajetaan todella hurjaa vauhtia, Isosaari sanoo.
Hänen mukaansa alueellinen yhdenvertaisuus toteutuu silloin, kun lapsilla on turvallinen koulumatka, asuvat he sitten Karhella tai Siivikkalassa.
– Karhella turvallinen matka vaatii taksin. Siivikkalassa lapset puolestaan voivat kävellä turvallisesti kirkonkylän läpi kouluun, Isosaari kuvailee.

Neuvosto esittäytyy markkinoilla

Viljakkala-neuvoston jäseniä voi käydä tapaamassa Karhen markkinoilla kesäkuussa.

Viljakkala-neuvoston jäseniä voi käydä tapaamassa Karhen markkinoilla kesäkuussa.

Innostuneita Viljakkala-neuvoston jäseniä pääsee tapaamaan Karhen markkinoilla lauantaina 29. kesäkuuta.
Tiina Isosaari toivoo, että ihmiset tulisivat kertomaan, mitä heillä on mielessä.
– Meitä kannattaa tulla nykimään hihasta ja kertomaan kehitysehdotuksista. Viljakkala-neuvosto on viljakkalalaisten kanava kaupungin suuntaan. Kenellekään emme voi luvata, että jokin asia muuttuu, mutta sen voimme luvata, että viemme viestin eteenpäin kaupungin virkamiehille ja päättäjille.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?