Jukka Välimaan idea kypsyi tuotteeksi

Paperi ja kynä vaihtuvat älypuhelimeen

Käytäntö opettaa. Ylöjärveläisen puutavaraliikkeen veturi keksi, miten osto- ja myyntitapahtuma helpottuu.
– Henkilökunnallemme hankittiin Nokian Lumia 920 -älypuhelimet, joissa on  Tamico Oy:n kehittämä sovellus. Sen turvin myyjällä on aina reaaliaikainen tieto varastosta. Hän saa näpyteltyä asiakkaan ostokset suoraan kassalle, toimitusjohtaja Jukka Välimaa esittelee.
Pertti Pulkin kyytiinsä lastaamat tuotteet välittyvät nopeasti ja oikein kassalle, kun Jukka Välimaa naputtelee ostokset MyyntitilausNyt-sovellukseen. Se on syntynyt Välimaan idean pohjalta.

Pertti Pulkin kyytiinsä lastaamat tuotteet välittyvät nopeasti ja oikein kassalle, kun Jukka Välimaa naputtelee ostokset MyyntitilausNyt-sovellukseen. Se on syntynyt Välimaan idean pohjalta.

Arki ja työ neuvovat.
Ylöjärven Puu Oy:n toimitusjohtaja Jukka Välimaa mietti sievoisen tovin, miten kaupantekoa voisi helpottaa perinteisestä systeemistä.
– Nyt paperilaput ja kynännysät jäävät historiaan, hän iloitsee.
Ylöjärveläisen puutavaraliikkeen veturi keksi idean, jolla jokapäiväinen rutiini saadaan simppeliksi.
Välimaan visio kypsyi työkaluksi tamperelaisessa Tamico Oy:ssä. Toimitusjohtaja Hannu K. Mattila odottaa MyyntitilausNYT-sovellukselta paljon.
– Teknologiaa on tarjolla erittäin runsaasti. Sen tehokas hyödyntäminen on lapsen kengissä. Ylöjärven Puun kanssa tekemämme pilottihanke on erinomainen esimerkki tarpeen ja olemassa olevien mahdollisuuksien yhdistämisestä, Mattila kiittelee.
Tamico esittelee uutuutta keskiviikkona 15. toukokuuta Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa järjestämässään tilaisuudessa.

Nopeasti ja virheittä

Jukka Välimaa odottaa paljon tuliterältä MyyntitilausNYT-sovellukselta.
– Meillä on toimittu asiakkaiden kanssa hyvin perinteisesti. Myyjä on kirjoittanut käsin asiakkaan tarvitsemat tuotteet paperille, jonka kanssa ostaja on mennyt kassalle. Siellä henkilö on naputellut ostokset uudelleen järjestelmään. Joskus lappu saattoi olla epäselvä esimerkiksi käsialan vuoksi, joten virhemahdollisuus kasvoi, yrittäjä kuvailee arkea.
Uusi systeemi karsii päällekkäistyötä ja minimoi mokat.
– Myyjän älypuhelimessa on palikka, joka sisältää hyvin paljon tietoa. Hän näkee reaaliajassa koko varaston, joten turha etsiminen ja eioon myyminen jäävät unholaan. Tuotteiden kaikki tiedot löytyvät hetkessä.
– Myyjä naputtelee asiakkaan ostokset määrineen ja hintoineen sovellukseen, josta tieto siirtyy välittömästi kassalle.
Jukka Välimaa kertoo, että  aktiivisesti kehitystyössä mukana ollut henkilökunta on ottanut modernin työkalun innokkaasti omakseen.
– Uskon, että sovellus kiinnostaa monessa muussakin paikassa, jossa on kyllästytty ja turhauduttu lippujen ja lappujen pyörittämiseen.

Mahdollisuuksia on hyödynnettävä

19 Ylöjärven Puu 3Tamico Oy:n toimitusjohtaja Hannu K. Mattila nostaa yrityksensä ja Ylöjärven Puun yhteistyön malliesimerkiksi siitä, miten tarve ja olemassa oleva teknologia saadaan valjastettua tulokselliseen käyttöön.
Mattila on vakuuttunut siitä, että uusi keksintö herättää suurta mielenkiintoa ja löytää runsaasti uusia käyttäjiä.
– Kaiken kaikkiaan teknologia on viety hyvin pitkälle, mutta sen suomia mahdollisuuksia ei ole valjastettu joka sektorilla lähellekään täydellisesti, hän korostaa.
– Yrityksemme toimiikin ikään kuin tulkkina. Kun kuulemme asiakkaan toiveet, etsimme niihin sopivat ratkaisut, Mattila kertoo.

Puutavarakauppa yski maaliskuussa

Kaupankäynti puutavaraliikkeessä piirtää yleiskuvaa siitä, miten rakentaminen pyörii Suomessa.
Ylöjärveläisen toimijan myynti myötäilee täydellisesti valtakunnallisia tilastoja.
– Tammi- ja helmikuu olivat normaaleja ja aikaisempien vuosien kaltaisia, Jukka Välimaa tarkentaa.
– Maaliskuussa oli erittäin hiljaista. Sen myyntiä voi luonnehtia suorastaan huonoksi. Syy voi löytyä hankalasta lumitilanteesta ja kovan talven venymisestä, jotka passivoivat rakentajia.
Välimaan mukaan huhtikuu oli odotetun kaltainen, eikä kauppa yskinyt edelliskuukauden tapaan.
– Odotan, että alkanut toukokuu on vilkas ja aikaisempien vuosien kaltainen.
Puutavarakauppias arvelee, että pankkien nousevat marginaalit saavat omakotitalorakentajat varovaisiksi.
– Moni on ihmetellyt nousevia marginaaleja. Niiden taso laittaa jäitä hattuun. Useat haluavat katsoa, mitä tulevaisuus tuo tullessaan.
Jukka Välimaa on luottavainen tulevaisuuden suhteen.
– Yrityksemme on perinteikäs,  ja se palvelee Pirkanmaalla. Tampereen seutu on maamme parhaimmistoa, joten jos täällä ei ole toimeliaisuutta niin sitten ei missään, hän miettii.
Välimaa tietää, että kilpailu asiakkaista kiristyy koko ajan.
– Kuluttajat taitavat kilpailuttamisen. Esimerkiksi me saamme tarjouspyynnöt suurimmaksi osaksi netin avulla. Hintojen on napsahdettava kohdalleen.

– Paperi ja kynä ovat nyt museotavaraa, Jukka Välimaa sanoo. Ylöjärveläispuutavaraliikkeen toimitusjohtajan idea johti MyyntitilausNyt-sovelluksen syntymiseen, joka toimii Nokian Lumia 920 -älypuhelimessa.

– Paperi ja kynä ovat nyt museotavaraa, Jukka Välimaa sanoo. Ylöjärveläispuutavaraliikkeen toimitusjohtajan idea johti MyyntitilausNyt-sovelluksen syntymiseen, joka toimii Nokian Lumia 920 -älypuhelimessa.

Ylöjärven Puu on investoinut voimakkaasti liiketoimintansa kehittämiseen.
– Uskomme, että yksilöllisen asiakaspalvelun merkitys kasvaa, kun ihmiset valitsevat ostopaikkaansa.
Ylöjärven Puu saa kesäkuun alkupäivinä kaksi uutta katkontasirkkeliä, joilla asiakkaat voivat pilkkoa puutavaransa oikeamittaiseksi.
– Kyseessä on kaksi modernia sirkkeliä, jotka toimivat 0,3 millimetrin tarkkuudella. Niissä on digitaalinäyttö, ja käyttäjä säätää haluamansa katkaisupituuden helposti ja nopeasti, Välimaa kertoo.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?