Ylöjärven Ryhdin B-tytöt jatkoivat hopeallaan ylöjärveläisten hienoa lentopallomenestystä

Raiku syötti Ryhdin kumoon SM-finaalissa

Ylöjärven Ryhdin yritys voittaa toisena keväänä perättäin lentopalloilun B-tyttöjen Suomen mestaruus ei aivan onnistunut, mutta ei se kauaskaan jäänyt.
Inka Raitala (eturivi vas.), Tiia Pohjonen, Tiia Virta, Jessica Kosonen, Emmi Jalonen, Kati Jalonen (takarivi vas.), Jari Rantanen, Paula Vihanto, Noora Honkanen, Nelli Rantanen, Elisa Oja, Johanna Honkanen, Leena Pohjonen ja Heikki Kosonen juhlivat riehakkaasti SM-hopeaa.

Inka Raitala (eturivi vas.), Tiia Pohjonen, Tiia Virta, Jessica Kosonen, Emmi Jalonen, Kati Jalonen (takarivi vas.), Jari Rantanen, Paula Vihanto, Noora Honkanen, Nelli Rantanen, Elisa Oja, Johanna Honkanen, Leena Pohjonen ja Heikki Kosonen juhlivat riehakkaasti SM-hopeaa.

Kotijoukkue Euran Raiku pystyi ainoana kukistamaan Ryhdin SM-lopputurnauksessa, ja senkin Ryhti kerran kaatoi. Valitettavasti voitto tuli alkulohkon ottelussa eikä finaalissa, jossa Raiku juhli selvin 2–0 (25–14, 25–21) -lukemin.
– Hävisimme finaalin vastaanottoomme, joka oli normaalia heikompi, ja Raiku sai pahoilla syötöillään pelimme sekaisin, Ryhdin päävalmentaja Leena Pohjonen kiteytti lyhyesti jutun juonen.
– Paremmallemme hävisimme, joten ei tässä ole mitään syytä olla hopeasta murheissaan, hän painotti.
Alkulohkossa Ryhti taisteli Raikusta 2–0 (25–23, 25–22) -voiton ja murjoi Vilppulan Tähden 2–0 (25–11, 25–20). Se tiesi lohkovoittoa ja suoraa paikkaa puolivälieriin. Raiku joutui neljännesvälierissä todella lujille, mutta peittosi Espoo Lentiksen 2–1 (23–25, 25–19, 15–10).
Ryhdillä oli sen sijaan helppo lauantain iltapuhde, sillä joensuulainen Joen Juju kaatui puhtaasti 2–0 (25–9, 25–18). Raiku sen sijaan sai taas taistella, ennen kuin Pihtiputaan Ploki oli kaadettu 2–1 (20–25, 25–20, 15–8).
Välierässä sunnuntaina Raiku selvisi paljon helpommalla voitettuaan Jyväskylän Jyväslentiksen 2–0 (25–13, 25–17).
Ryhti sai vastaansa ennakkoon pahimmaksi kannoksi kaskessa arvioimansa Salon Viestin, mutta siitäkin selvittiin luvuin 2–1 (15–25, 25–15, 15–9).
Raikulta nousi kolme pelaajaa selvähkösti yli muiden: keskitorjuja Iida Toivonen, hakkuri Piia Korhonen ja yleispelaaja Enni Lamminen, mutta myös Sanna Ala-Kuljun vastaanotto oli luokkaa laadukkaampaa kuin ryhdittärien.
– Raikun kovin kaarti ei pystynyt ensimmäisessä kohtaamisessamme läheskään parhaimpaansa. Yritimme oikein tarkoituksella horjuttaa finaalissa Sannan nostoja, mutta hän hoiti hommansa hienosti, Pohjonen tunnusti.

Rantanen ja Pohjonen tähdistöön

Ryhdistä valittiin kaksi pelaajaa turnauksen tähdistöön – molemmat ansaitusti.
Yleispelaajan tontilta palloa takonut Nelli Rantanen voitti pistepörssin tehoillaan 76/+46. Parempi plus-miinussaldo löytyi vain Espoo Lentiksen Ella Elorannalta: 72/+49. Tiia Pohjonen hoiteli passarin tonttia tuttuun tapaansa erinomaisesti ja hankki syötöillään peräti 12 pistettä ja venyi torjuntoihinkin.
Tiia kolhi taas perjantaina maajoukkueleirillä aiemmin talvella vaivannutta rannettaan, mutta pelasi turhia nurkumatta käsi vahvassa teipissä omalla tasollaan.
– En suostunut vakavasti ajattelemaan sellaista vaihtoehtoa, että olisin pelannut liberona tai passarina. On tässä totuttu kivun kanssa ennenkin pelaamaan, Tiia hymähti.
– Viestiä vastaan pystyimme lähelle maksimisuoritustamme, mutta finaali ei ollut enää niin häikäisevää. Raikulla oli tukenaan kova kannustus – rummut sun muuta, mutta ei sen pitänyt vaikuttaa, hän pohdiskeli.
Ryhdin kolmannenkaan maajoukkuetytön, Jessica Kososen tehoissa 44/+18 ei isompia valittamisia ole, vaikka lievä yliyrittäminen näkyi hänen hyökkäyspelissään. Jessican ehdottomasti paras ottelu osui välierään, jossa hän puolusti loistavasti.
Nelli, Tiia ja Jessica eivät ehtineet kauan surra eivätkä juhliakaan hopeamitaleitaan, sillä pitkäksi venynyt kausi sen kuin jatkuu. He, kuten neljäskin ylöjärveläinen, Sonja Laitinen, uurastavat Kuortaneella alle 20-vuotiaiden MM-karsintaan valmistavalla maajoukkueleirillä.
– Ihan hyvä, että homma jatkuu heti alkuviikosta, ja kymmenes päivä toukokuuta Italiassa on jo edessä ensimmäinen peli, Tiia tuumasi.
Muut hopeamitalistit olivat keskitorjujat Noora Honkanen ja Paula Vihanto, libero Emmi Jalonen, hakkuri Elisa Oja sekä yleispelaajat Tiia Virta ja Inka Raitala, joka tosin ei nilkkavaivansa vuoksi päässyt pelaamaan finaaliturnauksessa.
Pohjosen apuna valmennuksessa häärivät Jari Rantanen ja Heikki Kosonen. Johanna Honkanen hoiti joukkueenjohtajan postia, ja Kati Jalonen sekä Harri Raitala täydensivät taustatiimin.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?