Pelivälineen hallinta ei riittänyt YIlvekselle

Mourad Seddikin valmentama Ylöjärven Ilveksen naisten edustusjoukkue pelasi Kakkosen ensimmäisen kierroksen ottelunsa vieraskentällä, Hankoniemen tuntumassa Karjaalla. Vastassa oli tammisaarelainen EIF.
YIlveksen Tintti Kurtti ohitti maalivahdin komealla loikalla, mutta viimeistely ei onnistunut (Kuva: Jari Viitanen).

YIlveksen Tintti Kurtti ohitti maalivahdin komealla loikalla, mutta viimeistely ei onnistunut (Kuva: Jari Viitanen).

Olosuhteita ei voinut moittia käsipallopaikkakunnan urheilukeskuksessa, jossa ainakin neljän eri palloilulajin kentät oli koottu kokonaisuudeksi. Luonnonnurmi odotteli harson alla parin viikon kuluttua alkavaa jalkapallokautta, ja keinonurmi katsomoineen kylpi auringonpaisteessa.
Ilmeisesti olosuhteiden ihastelu sai ylöjärveläisvierailijat tyytymään kauniiseen pallonhallintaan, sillä YIlves ei onnistunut saamaan kuparista rikki huolimatta ensimmäisen jakson monista maalipaikoista.
Kotijoukkue ei päässyt juuri edes palloon kiinni. Tauolle mentiin tasatilanteessa 0–0.
Toisen puoliajan alku oli vieläkin selvemmin YIlveksen myllytystä useine läpiajoineen. Viimeistely oli kuitenkin pallon mitan pielessä.
Ja niin kuin usein on nähty, jos et itse tee paikoistasi maalia, vastustaja tekee omistaan. Niinpä 70. minuutilla EIF-hyökkääjä pelattiin läpiajoon, josta oikeaoppisesti takanurkkaan viimeistelty laukaus käänsi ottelun luonteen.
Takaa-ajoasemassa YIlves haki lisää tehoa hyökkäykseensä siirtämällä hyvin pelanneen toppari Veera Allosen toiseksi kärkipelaajaksi. Kotijoukkue kuittasi välittömästi kaukolaukauksella tilanteeksi jo 2–0.
Ylöjärveläisten Jenni Häkli kavensi lisäajalla kaukaa lopputulokseksi 2–1.
Jalkapallo on maalintekopeli eikä voittoa jaeta tyylipisteillä. Tappiosta huolimatta YIlves antoi hyvän näytön taidoistaan.
Veistä kierrettiin haavassa vielä kotimatkalla, kun pelivideolta selvisi, että avausmaalia edelsi selvä paitsio.
YIlves on seuraavan kerran tulessa ensi sunnuntaina, jolloin kotiottelussa Soppeenharjulla vastaan asettuu Ykkösestä tippunut Turun Pyrkivä. Suosikin asemassa ei tunnetusti ole helppo pelata, joten YIlveksellä on mahdollisuus kiusata turkulaisia ja riistää pisteet Ylöjärvelle avauspeliä paremmalla viimeistelyllä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?