Aloitteleville yrittäjille rakennettiin koulutusjatkumo

Koulutuskeskus Valossa toimiva yrittäjyyden erikoisosaaja Ylötehdas, Tampereen seudun ammattiopisto Tredu sekä Ylöjärven Kauppahuone yhdistivät voimansa. Uusi yhteistyökuvio tarjoaa aloitteleville yrittäjille sekä yrittäjiksi aikoville entistä jouhevamman tavan kohentaa osaamistaan jopa ammattitutkinnolla.
Yrittäjän ammattitutkintoon tähtäävä opetus alkoi torstaina Koulutuskeskus Valossa opettaja Sirpa Heikkisen johdolla.

Yrittäjän ammattitutkintoon tähtäävä opetus alkoi torstaina Koulutuskeskus Valossa opettaja Sirpa Heikkisen johdolla.

Koulutuskeskus Valossa käynnistyi viime torstaina ensimmäinen yrittäjän ammattitutkintoon tähtäävä koulutus.
Mikäli koulutus olisi järjestetty täysin alkuperäisen suunnitelman mukaan, opetuksen sisällössä olisi ollut selvää päällekkäisyyttä Ylöjärven Kauppahuoneen tarjoaman yrittäjäkurssin sisällön kanssa.
Niinpä päädyttiin ratkaisuun, jossa yrittäjäkurssi sidottiin yhteen yrittäjän ammattitutkinnon kanssa.
– Haimme tällä järjestelyllä synergiaetua. Nyt emme tee samoja asioita kahdessa paikassa erikseen vaan yhdistämme voimat, Tredun koulutuspäällikkö Hilkka Pöyliö linjaa.
– Päällekkäinen koulutus ei olisi ollut kenenkään etu. Toivon, että saamme kehitettyä tästä eräänlaisen jatkumon, jossa oppilaani siirtyvät sujuvasti Treduun suorittamaan Yrittäjän ammattitutkintoa, Ylöjärven Kauppahuone Oy:n  toimitusjohtaja ja kouluttaja Jarkko Haukijärvi lisää.
Idea yhteistyölle tuli Ylötehtaalta, jossa huomattiin, ettei Tredun kannata lähteä tekemään Ylöjärvellä samoja asioita, jotka Ylöjärven Kauppahuone jo tekee.
– Jarkko Haukijärvellä on Ylöjärven verkostot hyvin hallussa, ja Tredu tuo puolestaan koko kuvioon hieman laajempaa katsontakantaa. Uskon, että yhteistyö toimii jouhevasti, Ylötehtaan yrittäjyysinnovaattori Tarja Nieminen kommentoi.
Jarkko Haukijärvi alkoi tarjota yrittäjäkoulutusta Ylöjärvellä jo vuonna 2006. Sen jälkeen kilpailu alalla on kasvanut erittäin paljon.
– Olen auttanut alkuun ison määrän yrittäjiä tällä seudulla. Minulla on noin 500 yrittäjän koulutuskokemus, joten uskon pystyväni tuomaan lisäarvoa myös Tredulle. Näen, että tässä yhteistyökuviossa on pelkkiä mahdollisuuksia, Haukijärvi kommentoi.
Hän tarjoaa yrittäjäkurssilaisille tietoa siitä, miten opiskelijat voivat jatkaa opintojaan Tredussa. Siirtymää voi tapahtua myös toiseen suuntaan, eli Tredun oppilaat voivat halutessaan osallistua Ylöjärven Kauppahuoneen kurssille. Yrittäjäkurssi onkin jatkossa olennainen osa Yrittäjän ammattitutkintoa.
Seuraava yrittäjäkurssi alkaa 14. toukokuuta. Jatkossa Haukijärvi järjestää ainakin kaksi kurssia sekä syksyisin että keväisin.
– Kursseihin tulee nyt lisäarvoa Tredun myötä. Jatkossa yrittäjän ammattitutkintoon voisi olla jatkuva haku ja tutkinto alkaisi minun kurssillani, Haukijärvi miettii.
Tredun yrittäjän ammattitutkinto aiotaan pitää lähellä Ylöjärven seudun yrittäjiä.
– Tavoite on, että alueen yrittäjiltä saataisiin käytännön esimerkkejä ja vierailevia luennoitsijoita. Pyrimme aikuiskoulutuksessa kauttaaltaan siihen, että saamme aina alan asiantuntijoita käyttöömme, Hilkka Pöyliö selvittää.
Tredun ja Ylöjärven Kauppahuoneen kaltaisia yhteistyökuvioita voidaan jatkossa nähdä lisää.
– Ylötehtaan tavoite on etsiä jatkuvasti mahdollisuuksia tällaiseen kanssakäymiseen. Lisäksi kuuntelemme, mitä alueen yrittäjillä on tarjota meille, ja mietimme, mitä me voimme tarjota heille, yrittäjyysinnovaattori Tarja Nieminen kuvailee.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?