Järvenpää ja Haka-Risku ylivoimaisia Teivossa

Tamperelainen Jarkko Järvenpää ja TTY:tä edustanut Minna Haka-Risku olivat täysin ylivoimaisia talvisen juoksuturnauksen Teivocupin päättäneessä kuudennessa osakilpailussa.
Kuudennen osakilpailun viidelle kilometrille lähti 65 juoksijaa. (Kuva: Teivo Stayers)

Kuudennen osakilpailun viidelle kilometrille lähti 65 juoksijaa. (Kuva: Teivo Stayers)

Heti alusta nähtiin, että etelässä onnistuneesti leireillyt Jarkko Järvenpää oli miesten sarjassa omaa luokkaansa muihin nähden. Hän alkoi rennolla ja irtonaisellä tyylillään jättää muuta porukkaa ensimmäisistä askelista alkaen.
Väli venyi koko viiden kilometrin kisan ajan, ja maalissa eroa seuraaviin oli minuutti ja sekunti. Toisesta sijasta käytiin armoton loppukiritaistelu, joka päättyi hiuksenhienosti TU-38:n Tommi Heittolan voittoon. Kolmanneksi tuli Heittolalle niukasti taipunut isäntäseura Teivo Stayersin Pasi Huhtala.
Naisten osakilpailua ylivoimaisesti hallinnut Haka-Risku eteni lähellä miesten pääryhmän kärkeä ja juoksikin reilun puolen minuutin parannuksen jo aiemminkin nimissään olleeseen Teivocupin naisten sarjan ennätykseen, joka on nyt 17.07. Aika olisi riittänyt miestenkin seassa kymmenenteen sijaan.
Naisissa kakkonen oli Forssan Salaman Marjo Niittynen ennen kolmanneksi juossutta Kooveen Tuuli Paunosta.
Kuudennessa osakilpailussa oli mukana kaikkiaan 65 juoksun harrastajaa. Tällä kertaa juoksureitti oli lähes kokonaan sula, mutta muutamissa paikoissa penkoista valuneet ja uudelleen hiekoituksen ylle jäätyneet sulamisvedet tarjosivat jännitystä juoksijoille.
Tämän talven Teivocup saatiin nyt siis päätökseen. Miesten sarjan kokonaiskilpailun voitto meni kuudennessa osakilpailussa kahdeksanneksi sijoittuneelle Teivo Stayersin Aki Niemelle. Toiseksi tuli Stayersin Petri Leppänen ja kolmanneksi Viialan Juha Nyyssönen.
Naisissa kokonaiskilpailun paras oli luonnollisesti Minna Haka-Risku. Toiseksi sijoittui Team Raholan Mira Teuho ja kolmanneksi Teivo Stayersin Terhi Halonen. Kokonaiskilpailun voittajat sekä täyden osallistumissarjan saavuttaneet palkittiin pienillä muistopalkinnoilla.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?