Renkaiden kunto kannattaa tarkastaa pitkälle ajomatkalle lähdettäessä

Pääsiäisliikenteessä riittää autettavia

Suomen tiet ruuhkautuvat jälleen pääsiäisenä, kun perheet säntäävät lyhyelle kevätlomalle. Tämä tietää lisätöitä Autoliiton tiepalvelumiehille sekä hinausyrityksille.
Ruuskanen Yhtiöt Oy:n hinaus- ja kuljetusautot ovat tuttu näky liikenteessä etenkin pääsiäisen aikaan.

Ruuskanen Yhtiöt Oy:n hinaus- ja kuljetusautot ovat tuttu näky liikenteessä etenkin pääsiäisen aikaan.

Ylöjärveläisen hinausyrityksen Ruuskanen Yhtiöt Oy:n toimitusjohtaja Tommi Ruuskanen sanoo, että pääsiäisenä autettavia autoilijoita on huomattavasti enemmän kuin tavallisena viikonloppuna.
– Varustaudumme niin, että meillä on pääsiäisenä täysi kapasiteetti käytössä. Töitä riittää sekä meno- että paluuliikenteessä.
Ylöjärveläisyhtiö on Suomen ensimmäinen Autoliiton autopalvelukeskus. AL-autopalvelukeskuksen tunnistaa jo kaukaa Autoliiton tuotemerkin mukaisesta ilmeestä sekä hinauskaluston keltaisesta väristä.
Tommi Ruuskasen mukaan etenkin rengasrikot aiheuttavat pääsiäisenä matkan katkeamisia.
– Pääsiäisenä auto on usein lastattu täyteen, mutta rengaspaineita ei ole kuitenkaan huomattu tarkistaa. Lisäksi, kun ollaan lopputalvessa, auton talvirenkaat voivat olla jo aika huonot,  Ruuskanen sanoo.
Lisäksi moni auto pysähtyy tekniseen vikaan tai polttoaineen loppumiseen.
– Lisätyötä teettävät vielä kolarit ja ulosajot, Ruuskanen toteaa.
Hänen mukaansa ajokeli ratkaisee usein sen, miten paljon hinausautoille on käyttöä.
– Jos tulee takatalvi ja lumipyry, meillä on varmasti töitä ympäri vuorokauden.
Tähän kannattaa myös varautua, sillä Ilmatieteen laitoksen mukaan tavanomaista kylmempi sää näyttäisi jatkuvan pääsiäiseen asti. Etenkin Lappiin lähtevien autoilijoiden on otettava huomioon talviset olosuhteet.
Autoliiton Operaatio Pajunkissa auttaa jälleen pääsiäisenä liikenteeseen lähteviä.
Autoliiton vapaaehtoiset tiepalvelumiehet ovat erityisvalmiudessa auttamaan tien päällä pulaan joutuneita kiirastorstaista pääsiäismaanantai-iltaan.
Tommi Ruuskanen muistuttaa, että pitkillä ajomatkoilla ratin taakse kannattaa laittaa porukan kokenein kuljettaja.
– Ennen matkan alkua kannattaa tarkastaa renkaiden kunto ja paine, pakkasnesteiden riittävyys ja auton kaikki valot. Ja maltti on tietysti valttia, Ruuskanen vinkkaa.
Autoliiton Operaatio Pajunkissan päivystysnumero on 0200 8080. Palvelukeskus on avoinna ympäri vuorokauden ,ja sieltä autoilija yhdistetään tiepalvelumiehelle tai hinausyrittäjälle.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?