Taas koulu silmätikkuna

päätoimittaja Matti Pulkkinen, Ylöjärven UutisetYlöjärveläistä miesopettajaa epäillään oppilaidensa seksuaalisesta hyväksikäytöstä.
Uutinen levisi viime viikon torstaina kulovalkean tavoin koko valtakunnassa.
Tiedotusvälineet kertoivat tuoreeltaan varsin seikkaperäisiä yksityiskohtia syytösten kohteesta ja tapahtumaympäristöstä. Suuri yleisö oivalsi varsin helposti, kenestä on kysymys ja missä opinahjo sijaitsee. Moni opettaja koki helpotuksen tunteita, kun vapautui mustalla listalla olemisesta.
Tapaus antaa paljon ajattelemisen aihetta ja perusteita tarkastella nykyisiä toimintatapoja vastaavissa tilanteissa. Pelkkä loan heittäminen ei kanna eteenpäin yhtäkään osapuolta.
Vahannan koulu perää työrauhaa, jonka se varmasti monessa mielessä saakin.
Opinahjon henkilökunta ja lapset jakavat tapahtuman vielä pitkän aikaa. Ikävää juttua ei pyyhkäistä mielestä ja muistista yhtä helposti kuin liidulla raapustettua tekstiä kostealla sienellä taululta.
Syytetyn penkillä oleva opettaja elää polttavaa kiirastulta. Jos hänet aikanaan todetaan oikeasti syylliseksi, ura ja maine ovat perustellusti menetettyjä. Jos tutkinta ei tuo pitävää näyttöä ja tuomioistuin langeta tuomiota, on tapahtunut oikeusmurha. Sen seuraukset ovat raskaat.
Maltti on valttia tapahtumaketjun käsittelyssä.
Jokaisen aihetta käsittelevän kannattaa varmistua tietojensa paikkaansapitävyydestä.
Asia muistuttaa isosti siitä, että kanssaihmisten valppaus on ensiarvoisen tärkeää niin päiväkodeissa kuin kouluissakin, joissa lapset ovat alttiina pahan maailman ilmiöille.
Vaara on aina läsnä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?