Ryhdin ykkössarjakausi päättyi Helsingissä

Helsinki Volley piti valitsemansa linjan loppuun asti ja voitti Ylöjärven Ryhdin
3–0 (25–17, 25–20, 25–21) naisten lentopalloilun ykkössarjan puolivälierien kotiottelussaankin.

Tulos tiesi Ryhdin kauden päättymistä ja sijoittumista tämänkautisessa ykkössarjassa seitsemänneksi.
Se oli nuorekkaalta nousijajoukkueelta erittäin  hyvä saavutus, vaikka pienellä venymisellä kenties parempaakin olisi ollut tarjolla.

Edes Liisa Hurskaisen (istumassa) ja Nelli Rantasen (8) paluu ja päävalmentaja Heikki Kososen ottamat aikalisät eivät auttaneet Ryhtiä kauden viimeiseksi jääneessä ottelussa.

Edes Liisa Hurskaisen (istumassa) ja Nelli Rantasen (8) paluu ja päävalmentaja Heikki Kososen ottamat aikalisät eivät auttaneet Ryhtiä kauden viimeiseksi jääneessä ottelussa.

Kenties kausi olisi voinut jatkua, jos Ryhti olisi napannut alkulohkossa pinnan enemmän ja päässyt ylempään jatkosarjaan. Alemmassa tuli tilille pelkkiä voittoja, mutta ne pelit eivät ehkä valmistaneet joukkuetta parhaalla mahdollisella tavalla pudotuspeleihin.
– Vähän kaksipiippuinen juttu. Varmasti ylemmässä sarjassa olisi tullut kovempia otteluita, mutta alemmassa pystyimme kehittämään omaa peliämme. Helsinki Volley oli kuitenkin meille liian kova, siitä kertoo erien yhteistulos 0–12 kauden kohtaamisissa, Ryhdin päävalmentaja Heikki Kosonen myönsi.
– Vähän jäi kuitenkin harmittamaan, ettemme olleet ihan terävimmillämme näissä kamppailuissa. Pelasimme paremmin kuin kotonamme, mutta se ei riittänyt.

Hurskainen taisteli sisukkaasti

Kotiottelusta puuttuneet Liisa Hurskainen ja Nelli Rantanen olivat Helsingissä mukana. Hurskainen taisteli vatsataudin jäljiltä toipilaana kovalla sisulla ja välillä polviinsa nojaten, mutta kuului Ryhdin parhaimmistoon.
Ryhti teki jälleen paljon virheitä muun muassa verkolla, kun taas kokenut vastustaja pystyi pitämään virheensä aisoissa ja hyökkäsi normaalilla tyylillään eleettömästi laidoilta. Yhteensä Ryhdille tuli 38 virhettä.
– Sellaisellakin määrällä voitimme kauden aikana otteluita, mutta selvästi heikompia joukkueita vastaan, Kosonen pohti.
Ylöjärveläinen lentopallokausi ei tietenkään tähän päättynyt, vaan nuoriso-osaston kausi jatkuu SM-sarjapeleissä ja maajoukkuetehtävissä.
Maanantaina kerrottiin, että ykkössarjajoukkueesta Jessica Kosonen ja Nelli Rantanen sekä muualla naisten pelejä pelaavista ryhtiläisistä Tiia Pohjonen ja Sonja Laitinen on valittu alle 20-vuotiaiden maajoukkueryhmään, joka valmistautuu MM-karsintoihin.
Kosonen kehittyi kauden aikana huimasti ja kantoi ykkösjoukkueessa 15-vuotiaalle hämmästyttävän isoa hyökkäysvastuuta. Rantanen ei vielä saanut itsestään irti parasta osaamistaan loukkaantumisten jälkeen, mutta väläytteli huimaa potentiaaliaan.

Joukkue muuttuu, pelipaikka haussa

Ensi kaudella ykkössarjajoukkueessa nähdään vain yksi Kosonen, sillä Jessica suuntaa Kuortaneen urheilulukioon ja sikäläiseen naisten porukkaan. Sen sijaan hänen isänsä Heikki jatkaa mitä todennäköisimmin päävalmentajana.
Ryhdin joukkue muuttuu taas aika lailla. Keskitorjuja Titta Virtanen lähtee Poriin opiskelemaan siirrettyään jo viime syksynä koulun aloitustaan vuodella eteenpäin. Toinen hakkuri Vilma Karhu menee Australiaan, ja kevään abiturienttien Tuulia Rinteen ja Anni Meriläisen kuviot määräytyvät pitkälle opiskelutilanteen mukaan.
– Anni kehittyi tällä kaudella ihan hirveästi panostettuaan paljon fysiikkansa kehittämiseen ja toi joukkueeseen iloista ilmettä. Tuulian kautta haittasivat penikkavaivat jaloissa, Kosonen kertasi.
Hän nimesi molemmat passarit onnistujiksi. Oona Yli-Pekkalan ensimmäinen ykkössarjakausi sujui hyvin, ja Vilma Juurinen oppi nopeaa hyökkäystä.
Vähemmän peliaikaa saaneista Karhun lisäksi Katri Markkanen oli nuorelle joukkueelle henkisesti tärkeä tukipilari.
Ensi kautta suunniteltaessa isoin kysymysmerkki on pelipaikka. Urheilutalo on remontin vuoksi suljettu, joten Ryhti joutuu evakkoon mitä todennäköisimmin Tampereen puolelle.
Vaihtoehtoja ovat Varala, Pyynikki ja Kangasalan puolelta Pitkäjärvi, joka olisi Ryhdin ja LP:n farmisopimuksen kannalta luonteva paikka pelata ainakin muutama ottelu.
– Emme käyttäneet LP:n farmipelaajia tällä kaudella, koska he saivat liigassa tarpeeksi peliaikaa, ja meilläkin oli laadukas rinki, Kosonen perusteli.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?