Järjestelyjä salassa

Ylöjärven kaupunki turvautuu brezhneviläisyyteen keskushallinnon rekrytoinneissa ja organisaatiojärjestelyissä.
Tiistai-iltana koolla ollut kaupunginhallitus sai tiukat ohjeet sinetöidä huulensa ja pitää mölyt mahassaan kehitys- ja laskentapäällikkö Riku Sirenin töhertämistä kalvosulkeisista, jotka sisälsivät erilaisia malleja lähitulevaisuuden hallintoratkaisuista.
Ylöjärveläiseen päätöksentekoon on pesiytynyt julmettu kiire. Moni kaupunginhallituksen jäsen ihmetteleekin sokeaa vauhtia, jolla keskushallinnon virat olisi nyt järjesteltävä. Tuoreessa muistissa on paniikki, jolla kehitysosasto runnottiin kokoon. Moni pelkää huonosti suunnitellun ja henkilökunnalle myydyn toteutuksen lopputulosta.
Hallitus päätti kuitenkin nukkua muutaman yön yli ja miettiä sinä aikana, mikä olisi viisautta.
Hallintojohtaja Timo Saari jää syksyllä eläkkeelle. Olisiko paikka korvattava kaupungin lakimiehellä?
Talousjohtaja Pirkko Tahlo ei ole antanut tarkkaa päivämäärää eläkkeelle jäämisestä, mutta h-hetkenä pidetään vuoden 2014 kesää. Moni kaupungin luottamushenkilö- ja virkamiesjohdossa odottaa, että muotokuvan maalaamiseen päästäisiin jo aikaisemmin. Pontimena ovat uudet tuulet.
Kaupunginjohtaja Pentti Sivunen siirtyy eläkkeelle vuoden 2015 kesällä.
Moni näkee unta pormestarimallin esiin ottamisesta. Poliitikot tarkkailevat, mitä nokialaiset tekevät johtajakriisinsä vanavedessä. Naapurikaupungissa leivotaan ahkerasti pormestaria.
Kaupungintalossa kiertää monta maukasta juttua. Siellä kierrätetään kopioita hakupapereista, joissa joku taloon valittu on kertonut tykkäävänsä työskennellä yksin ilman alaisia. Sittemmin on räätälöity virkaa ja annettu paimennettavia. Kaikki on tapahtunut pimennossa ja salassa.
Kaupungintalon kummitus pelottelee, olisiko esimerkiksi kehitys- ja laskentapäälliköstä varakaupunginjohtajaksi.
Luulisi kaupunkilaisia kiinnostavan alkumetreiltä lähtien, miten hallintoa järjestellään.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?