ABC Teivo toimii porttina Ylöjärvelle

Pirkanmaan Osuuskaupassa hierotaan tällä hetkellä käsiä yhteen. Pitkään ja hartaasti odotettu ABC Teivo nousee aikataulussa Ylöjärven Teivoon. Harjannostajaisia vietettiin viime perjantaina.
Liikenneasema ABC Teivo on harjakorkeudessa. Rakennuksesta on pyritty tekemään mahdollisimman energiaystävällinen.

Liikenneasema ABC Teivo on harjakorkeudessa. Rakennuksesta on pyritty tekemään mahdollisimman energiaystävällinen.

– On ilo antaa kiitoksia Osuuskaupan puolesta siitä, että olemme päässeet tähän vaiheeseen. Peruskivi muurattiin viime marraskuussa, jolloin oli aika kirpakka pakkaskeli. Keli ole sen jälkeen juuri muuttunut, mutta työt ovat edistyneet hienosti, rakennuttajan edustajana harjannostajaisissa puhunut ravintolakaupan sekä liikennemyymälä- ja polttonestekaupan toimialajohtaja Anu Päivinen Pirkanmaan Osuuskaupasta kiittelee.
Viitisenkymmentä ihmistä työllistävä ABC Teivo palvelee sekä lähialueen asukkaita että matkailijoita.
Liikenneasemalle tulee mittarikentän ja autopesun lisäksi myymälä, joka sisältää lähes 400 neliömetrin Sale-kaupan, Hesburgerin, salaattibaarin sekä 270-asiakaspaikkaisen ravintolan.
Pinta-alaltaan 2 724-neliömetrinen ABC on auki vuorokauden ympäri vuoden jokaisena päivänä.
Liikennemyymälän katolle asennetaan Pirkanmaan Osuuskaupan ensimmäiset aurinkokennot, joita hyödynnetään veden lämmittämisessä.
– Ympäristöystävällisyys on tämän ABC-yksikön teema. Haluan antaa erityiskiitokset liikennemyymälän suunnittelijoille, arkkitehtikonttori Petri Pussinen Oy:lle ja arkkitehti Vesa Helmiselle ansiokkaasti tehdystä työstä, Päivinen sanoo.

Toimialajohtaja Anu Päivinen on erittäin tyytyväinen uuden liikenneaseman sijaintiin.

Toimialajohtaja Anu Päivinen on erittäin tyytyväinen uuden liikenneaseman sijaintiin.

Hän kertoo olevansa ylpeä siitä, että ABC Teivo saa kunnian olla Ylöjärven porttina. Tätä halutaan korostaa nostamalla paikallisuus voimakkaasti esiin.
Myymälään tulee esimerkiksi ylöjärveläisen Suklaatilan puoti sekä paikallinen parturikampaamo. Paikallisuus näkyy myös rakennuksen sisustuksessa, jota on inspiroinut Teivon ravikulttuuri.
Liikennemyymälään rakennetaan myös 20 henkilön kokoustila, joka on suunnattu erityisesti paikallisten yritysten käyttöön.
Osuuskaupan puolelta ABC Teivo -projektia ovat vetäneet kiinteistöpäällikkö Tommi Terho ja rakennuttajapäällikkö Timo Lähde.
Liiketoiminnan suunnittelusta ovat vastanneet ryhmäpäällikkö Tarja Nieminen, ryhmä- ja järjestelmäpäällikkö Kimmo Vuorinen sekä polttonestekauppias Riku-Pekka Lehtonen.
– Meillä on vielä pitkä matka siihen, että pääsemme kesäkuussa juhlimaan avajaisia. Onneksi ammattitaitoiset rakentajat tekevät rivakasti laatutyötä, Anu Päivinen toteaa.
ABC Teivon pääurakoitsijana on toimineen Rakennus K. Karhu Oy:n toimitusjohtajan Keijo Karhun mukaan tilanne on heille jokseenkin uusi, sillä yritys ei ole aiemmin juurikaan rakentanut S-ryhmälle.– Tämä on meille ensimmäinen iso S-ryhmän kohde ja sinällään myös näytönpaikka, Keijo Karhu sanoo.

Talvi on asettanut haasteita

Toimitusjohtaja Keijo Karhu kiitteli erityisesti rakentajia.

Toimitusjohtaja Keijo Karhu kiitteli erityisesti rakentajia.

Rakennusurakan saaminen ei ollut Rakennus K. Karhulle itsestäänselvyys. Urakkahinnoittelua tehtiin jo viime talvena. Neuvottelut urakasta alkoivat viime keväänä.Keijo Karhun mukaan kaikkien urakoitsijoiden tarjoukset olivat niin korkeita, ettei rakennuttajan haluamalle tasolle tahdottu päästä edes hinnan tiputuksella.
Neuvottelut laitettiin jäihin kesälomien ajaksi. Elokuussa Keijo Karhu sai kuitenkin hieman yllättäenkin kutsun uudelleen neuvottelupöytään.
– Saimme lopulta sopimuksen aikaiseksi loppukesästä ja olin siihen tyytyväinen. Yksi asia jäi kuitenkin askarruttamaan: mikä näissä kaupoissa on, kun suunnitelmien tai neuvotteluiden venyessä, urakan loppupäivämäärä ei kuitenkaan koskaan siirry? Keijo Karhu naurahtaa.
– Meidän tekemisen aikataulusta otettiin yhtäkkiä kolmasosa pois ja sanottiin, että kyllä te siihen pystytte. Hieman tilanne arvelutti, mutta menin kuitenkin lupaamaan, että homma onnistuu, Karhu lisää.
Hänen mukaansa haastetta lisäsi se, että rakentaminen aloitettiin talvea vasten.
Onneksi talvi ei kuitenkaan ole ollut liian kylmä tai liian luminen, jonka ansiosta myöhästymisiä ei ole tarvinnut pelätä. Rakentaminen on edennyt koko ajan aikataulussa.
– Tämä on meille todella haastava projekti. Olemme saaneet rungon ylös nopealla aikataululla, mikä on hyvä asia. Rakentamisen loppusuora on kuitenkin todella vaativa, kun myymälä kalustetaan lopputyön yhteydessä, Karhu kertoo.
– Toisaalta olemme nyt siinä vaiheessa vuotta, että voimme todeta päivän pidentyvän. Jos tulee tiukkaa, työmiestenkin pitää sitten pidentää työpäivää samaan tahtiin. Sillä tavalla kohde on varmasti valmis kesäkuussa, Karhu lisää hymyillen.
Hän haluaa erityisesti kiittää ahkeria rakennusmiehiä ja vastaavana mestarina toiminutta Tapio Patamaa.
– Rakentajat tekevät työn, emmekä me johtajat tai päälliköt. Rakentajien kädenjälki näkyy ja sitä tämän liikennemyymälän käyttäjätkin arvostavat.

11 ABC 4

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?