Helsinki Volley yhä liian kova Ryhdille

Ei ollut Ryhdin naisista erävoiton ottajaksi vieläkään Helsinki Volleyta vastaan lentopalloilun ykkössarjassa.
Valkopaitainen libero Kira Vikman pelasi myös tappiopelissä hyvin. Jessica Kosonen (vas.), Tuulia Rinne ja Oona Yli-Pekkala seurasivat Vikmanin otteita.

Valkopaitainen libero Kira Vikman pelasi myös tappiopelissä hyvin. Jessica Kosonen (vas.), Tuulia Rinne ja Oona Yli-Pekkala seurasivat Vikmanin otteita.

Helsinkiläiset hakivat puolivälierien ensimmäisestä ottelusta puhtaan 0–3 (19–25, 11–25, 21–25) -vierasvoiton ja ottivat pitkän askeleen kohti välieriä.
Tätä luettaessa tiedetään jo, onko Ryhdin pelit tämän kauden osalta pelattu. Toinen osaottelu Helsingissä jouduttiin nimittäin siirtämään keskiviikolta tiistai-illalle.
Kauden jatkumiseen Ryhti tarvitsi siis neljä erävoittoa. Systeemihän on se, että varsinaisten voittojen mennessä 1–1, pelataan ratkaiseva jatkoerä.
– Luotetaan siihen, että vastustaja tuudittautuu jo varmaan jatkopaikkaan, ja me viemme tylysti siltä karkin pois, Ryhdin päävalmentaja Heikki Kosonen suunnitteli sunnuntaisen tappion jälkeen.
Uskoa pieneen ihmeeseen vahvisti se, että toiseen otteluun Ryhti mitä todennäköisimmin saa mukaan molemmat kotipelistä puuttuneet kuusikkopelaajansa Liisa Hurskaisen ja Nelli Rantasen. Erittäin hyvin kevätkierroksilla pelannut Hurskainen sairastui vatsatautiin sunnuntaita vasten yöllä, ja jo aiemmin oli tiedossa Rantasen poissaolo matkan vuoksi.
– Molempia olisi tarvittu, mutta ilman heitäkin pystyimme numerollisesti samaan kuin parhaalla joukkueellamme edellisissä otteluissa, Kosonen lohduttautui.

Aivan liikaa omia virheitä

Nykypäivän lentopalloilussa virheet ratkaisevat paljon, ja niitä Ryhdille tuli suunnilleen suhteessa kolme Helsinki Volleyn yhtä vastaan. Sellaista ei mikään joukkue olisi kestänyt.
Ryhdin ylivoimaisesti paras erä oli kolmas, jota se johti jo 15–10, kunnes nuorelle joukkueelle tuli tyypillinen musta hetki. Yksinkertaisilla virheillä – muun muassa hihalyöntien suuntaamisella suoraan verkon yli – Helsinki Volleyn annettiin nousta tasoihin. Vielä tilanteessa 21–23 Kosonen otti aikalisän, mutta se ei auttanut, vaan vieraat menivät menojaan.
Ilme koheni parilla vaihdolla. Titta Virtanen tuli hakkuriksi, ja Anni Meriläinen sekä Tuulia Rinne hoitivat keskitontteja. Sillä saatiin hieman tasoitettua 15-vuotiaalle Jessica Kososelle langennutta isoa kuormaa laitahyökkäysten päättämisessä.
Kosonen selvisi kovasta paineesta hyvin, kuten tehot 19/+4 kertovat.
Hurskainen on kumminkin hyökännyt viime aikoina vielä tehokkaammin, ja hänen kokemukselleen olisi ollut käyttöä myös puolustustehtävissä.

Vikmanilta jälleen ehjä peli

Libero Kira Vikmanin otteet pysyivät samanlaisina kuin tähänkin asti eli luotettavina sekä vastaanotossa että kenttäpuolustuksessa.
Kun koko kautta summataan, Wikman kuuluu ilman muuta Ryhdin 3–4 parhaan pelaajan joukkoon perusvarmoilla suorituksillaan.
Helsinkiläisten pelistä ei löytynyt minkäänlaisia yllätysmomentteja, vaan he tulivat samanlaisella, erittäin korkealla laitahyökkäyksellä kuin aiemmissakin kohtaamisissa.
Suomen mestarin LP Viestin kokoonpanossa viimeksi eurocupissa nähty nuori yleispelaaja Saara Kojo pommitti kokeneen Suvi Niskalan kanssa niin tehokkaasti, ettei Ryhdin torjunta saanut heitä riittävän hyvin kiinni.
– En oikein pidä tuollaisesta pelistä, sillä se ei vie suomalaista naislentopalloilua kansainvälisesti eteenpäin, Heikki Kosonen tunnusti.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?