Ilvekset laajamittaiseen yhteistyöhön

Ylöjärven Ilves ja Tampereen Ilves allekirjoittivat viime viikolla yhteistyösopimuksen, jonka tavoitteena on luoda molempia seuroja kehittäviä toimintamalleja pelaaja- ja valmentajapoluissa sekä jalkapallokulttuurin kehittämisessä.

Ylöjärven Ilveksen puheenjohtaja Juha Kanto (vas.) ja Ilveksen puheenjohtaja Kari Pansio kättelivät yhteistyön merkiksi. (Kuva: Ylöjärven Ilves)

Jo keväällä alkaneet keskustelut seurojen välisestä yhteistyöstä saatiin viime viikolla onnellisesti päätökseen, kun seurojen puheenjohtajat istuivat viimein saman pöydän ääreen allekirjoittamaan valmiin sopimuksen. Seurojen välillä on ollut sopimuksia aikaisemminkin, mutta niiden sisältö ja tulokset ovat jääneet molemmin puolin kauaksi tavoitteista.
Uuden sopimuksen tarkoituksena on mahdollistaa jalkapallon harrastaminen molemmissa seuroissa monella eri tasolla kaikissa ikäluokissa. Harrastepuolella tämä tarkoittaa Suomen suurimman kortteliliigan eli Tampereen Ilveksen Futis-Liigan (3 500 pelaajaa) sekä Ylöjärven Ilveksen harrastetoiminnan kehittämistä.
Kilpailupuolella se tarkoittaa ikäluokkakohtaisia yhteistyömalleja, joilla taataan laadukas pelaajakehitys ja tarjotaan aikaisempaa parempi pelaajapolku molempien seurojen pelaajille. Sopimuksen myötä Ylöjärven Ilveksen pelaajille avautuu pelaajana mahdollisuudet pelata oman ikäluokkansa huipulla aina Naisten Liigaan ja Veikkausliigaan asti.
Seura- ja valmennuspuolella tiiviimpi yhteistyö tarkoittaa yhteisten selkeiden toimintamallien kehittämistä ja materiaalien jakamista sekä yhteisiä valmentajakoulutuksia niin Palloliiton kuin muiden kohdennettujen koulutusten osalta. Tulevilla kausilla tämä näkyy heti yhteisen Fortum Tutorin myötä, jonka avulla uusia valmentajia saadaan ohjattua eteenpäin omalla valmentajapolullaan.
Jalkapallokulttuurin kehittämisessä ajatuksia on vaihdettu ensi kesäksi suunnitellun seurapäivän merkeissä, joka käsittäisi toimintaa seurojen ikäluokille ja huipentuisi pääsarjatason kutsuotteluun. Mahdollisuuksien mukaan sopimuksen myötä Ylöjärvelle saadaan myös joukkue- ja pelaajavieraita näyttämään ja kertomaan, mitä polkuja pitkin huipulle on mahdollista päästä.
Seuran pelaajille ja joukkueille tulee tarjolle uusia mahdollisuuksia osallistua erilaisiin tapahtumiin ja turnauksiin, joihin aikaisemmin ei oman seuran resursseilla ole ollut mahdollista päästä.
Sopimus sisältää aluksi kaksi seuraavaa kautta, joiden aikana on tarkoitus saada yhteistyö alkuun kaikilla osa-alueilla. Yhteistyöhön saatiin jo hyvä startti, kun ensimmäiset tyttöpelaajat olivat Tampereen Ilveksen mukana Eerikkilän Urheiluopistolla Sami Hyypiä Akatemian tapahtumassa kaksi viikkoa sitten.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?