YIlvekselle hieno piste mestareilta

Ylöjärven Ilves nappasi ensimmäisen kerran seitsämään vuoteen pisteen Tampereen Ilves FS:ltä naisten Futsal-Liigassa.

Kotijoukkueen parhaana palkittu Rosa Siren karkaa pallon kanssa Ilves FS:n Tiina Pöyryltä (Kuva: Esa Norvia)

Enemmänkin oli tarjolla, sillä hallitseva mestari oli ahtaalla YIlveksen kotiluolassa ja nousi vasta ottelun viime hetken maalilla kotijoukkueen rinnalle.
Vaikka vastassa oli nimekäs tamperelaisjoukkue, YIlves ei arastellut haastaa vieraita vahvalla prässipelillä.
Ensimmäiselle viisiminuuttiselle mahtuikin useita pallonriistoja ja kotijoukkueen maalitilanteita, joissa hyvällä pelipäällä olleet Heidi Linjamaa ja Anni Hämäläinen pääsivät testaamaan vierasmaalivahti Lilli Sandströmin refleksejä. Sihti ei kuitenkaan ollut vielä näissä tilanteissa kohdallaan.
Vierasjoukkueen pallotaituri Jonna Kykkänen sen sijaan onnistui paikan saatuaan laukomaan keskeltä ohi YIlves-veskari Iida Koskisen, kun kello näytti aikaa 2.57.
Lisämaaleja ei tamperelaisten maalisarakkeeseen ensi jaksolla kertynyt YIlveksen puolustuspelin toimiessa tiukkana.
YIlves pelasi jakson edetessä hyökkäystilanteensa kurinalaisesti ja liikkui hyvin. Kotijoukkue loi painetta ja maalitilanteita tamperelaisten verkolle.
Ilves FS:n oman pelin tehottomuudesta johtunut pieni turhaantuminen otteissa johti rikkeeseen ja vapaapotkuun vieraiden maalialueen rajalla.
Valmentaja Vesa Parviainen otti aikalisän taktiikan kertaamiseksi.
Sovittu kuvio toimi ja Sini Sutinen laukoi pallon voimalla Sandströmin längistä verkon perukoille ajassa 15.41. Tauolle mentiin numeroissa 1–1.
Toisen jakson alku oli vieraiden vahvaa rynnistystä. YIlves kesti kuitenkin tämän vaiheen ja katkaisi Ilves FS:n hallinnan onnistuneella vastahyökkäyksellä.
Joukkueeseen vasta jonkin aikaa sitten liittynyt Esra Erden onnistui syötössään oikeaa laitaa etenevälle Hämäläiselle.
Hämäläisen sihti oli kohdallaan ja pallo löysi kotikatsomon riemuksi tiensä maalin takanurkkaan ajassa 28.56.
YIlves sai hyvän vireen johtomaalistaan ja Elisa Mattila hyökkäsi ennakkoluulottomasti laidalta.
Myöhässä tilanteeseen lähtenyt vieraiden Jonna Kykkänen ei tätä sulattanut, vaan taklasi Mattilan vaarallisesti puolapuihin. Kykkänen poistettiin kentältä.
Seuranneessa ylivoimatilanteessa YIlves lisäsi johtonsa kahteen maaliin, kun Rosa Sirén laukoi pallon voimalla maaliin ajassa 32.21.
Ilves FS otti pian tämän jälkeen käyttöön lentävän maalivahdin ja lähti hakemaan tasoitusta ylivoiman turvin.
Jännittävien vaiheiden jälkeen vieraiden Jenni Häkli laukoi tarkasti laidalta ja ohitti Koskisen aivan maalin ylänurkkaan osuneella kudilla. Kavennusmaalin syntyaika oli 35.56.
Vieraat jatkoivat ylivoimataktiikalla. YIlves pudotti prässiään ja puolusti tiukkana pakettina.
Viimeinen peliminuutti oli jo lopuillaan ja YIlves näytti kestävän loppuun asti ylivoimatilannetta vastaan. Ajassa 39.56 vieraiden Emilia Jokisalo onnistui kuitenkin ohjaamaan tasoituksen maalinedusruuhkan takaa Häklin syötöstä.
Inhottavan futsalmaisesti päättyneessä ottelussa pisteet tasattiin tuloksella 3–3.
Ensi lauantaina YIlveksellä on vuorossa vierasottelu Porissa. Ylöjärveläisten seuraava kotiottelu on lauantaina 21. lokakuuta Urheilutalolla kello 17. Silloin vastaan asettuu viime kauden hopeajoukkue ACE.