Liikunnan riemua Hämeen Hölkässä

Perinteinen Hämeen Hölkkä -liikuntatapahtuma järjestettiin Ylöjärvellä viime lauantaina. Kaunis syyssää ja mukava maasto keräsivät jälleen lähes sata osallistujaa nauttimaan Ylöjärven hienoista maisemista ja kimmoisista lenkkipoluista.

ilpailu johtaja MPK:n Hämeen maanpuolustuspiirin piiripäällikkö Matti Eskola ojensi miesten 20 kilometrin yleisen sarjan voittaneelle Tino Stenmanille palkinnoksi 10 kilon säkillisen Mäkkylän perunatilan perunoita. Vierellä olivat kilpailussa toiseksi ja kolmanneksi kirineet Jarno Vikman ja Markus Koskela.

Lähtö- ja maalialueena toimi Lamminpään ulkoilumaja. Hämeen Hölkkä -tapahtuman järjestäminen on kuulunut Pirkanmaan Reserviupseeripiirin ja Pirkanmaan Reserviläispiirin sekä Maanpuolustusnaisten Liiton Pirkanmaan piirin toimintaan jo 1970-luvun alusta lähtien.
Tänä syksynä tapahtuma järjestettiin jo 43. kerran. Järjestelyorganisaatiossa tapahtumaa tukemassa olivat myös Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen Tampereen koulutuspaikan toimijat. Kilpailun johtajana oli MPK:n Hämeen maanpuolustuspiirin piiripäällikkö Matti Eskola.
Hölkässä on kolme 20 kilometrin kilpasarjaa sekä yhdeksän ja 20 kilometrin mittainen kuntosarja. Mukana on myös yhdeksän kilometrin kävelysarja.
Lapsiakaan ei ole unohdettu sillä heille on oma yhdeksän kilometrin reitti. Tänä vuonna kokeiltiin ensimmäisen kerran myös lapsiparkkia. Hölkän ajan lapsia liikuttamassa oli ylöjärveläinen SuperSam.
Kaikki Hämeen Hölkän suorittaneet saivat muistoksi pronssisen Hämeen Hölkkä -erikoismitalin. Lisäksi kilpasarjojen parhaat palkittiin ylöjärveläisen Lasipaja Sinisiiven kauniilla tuotteilla sekä ylöjärveläisen Mäkkylän perunatilan lahjoittamalla 10 kilon perunasäkillä. Tapahtumassa jaettiin kaikkien osallistujien kesken yli 70 arvontapalkintoa.

Lähtölaukauksen jälkeen metsään ryntäsi lähes sata osallistujaa.

Miesten yleisen 20 kilometrin kilpasarjan nopein oli Ylöjärven Ryhtiä edustanut, ylöjärveläinen Tino Stenman ajalla 1.20,05. Naisten yleisen 20 kilometrin kilpasarjan voitti pirkkalalainen Hanna-Mari Siivonen ajalla 1.35,13. 50-vuotiaiden miesten kilpasarjan nopein oli pälkäneläinen Aitoon Urheilijoiden Timo Heikkilä ajalla 1.36.57.

 

 

SuperSam viihdytti lapsiparkissa perheen pienimpiä.

 

 

 

 

 

 

 

 

SIRKKA OJALA

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?