Urheilijoiden yleisurheilijat ennätyskunnossa

Ylöjärven Urheilijoiden nuoret yleisurheilijat niittivät menestystä kesäkauden alun kilpailuissa.

Lilja Mäkinen (vas.), Mikko Mäkipää ja Anni Vähäkoski ylsivät palkinnoille
Tampereen Vehmaisten kentän avajaiskisoissa. (Kuva: Juha Vähäkoski)

Tampereella Vehmaisten kentän avajaiskilpailuissa Mikko Mäkipää hyppäsi 15-vuotiaiden poikien pituuskisan voittoon ennätyksellään 577. Mäkipään edellinen ennätys koheni 20 senttimetriä. Tulos on tämän suven neljänneksi paras Suomessa tässä ikäluokassa.

Parkanon kansallisissa 150-vuotisjuhlakilpailuissa Anni Vähäkoski voitti 15-vuotiaiden tyttöjen kiekonheiton ennätyksellään 38,06 metriä. Tulos on Suomen tilastoissa neljänneksi paras tänä kesänä.

13-vuotias Mikko Murto hyppäsi Parkanossa 15-vuotiaiden poikien sarjassa toiseksi ennätyksellään 478. Tuloksella hän sijoittuu kuluvan kesän Suomen tilastoissa ikäluokassaan jaetulle viidennelle sijalle. Murto voitti Parkanossa myös 13-vuotiaiden poikien 60 metrin juoksun ennätyksellään 8,40.

Ylöjärveläisille Parkanon kisat olivat menestys, sillä 15-vuotiaiden tyttöjen pituushypyn voitti Lilja Mäkinen tuloksella 473. 17-vuotiaiden tyttöjen 100 metriä voitti Oona Laine, joka paransi ennätystään nollatuulessa 38 sekuninen sadasosaa aikaan 12,89.

Palkintopallille juoksi myös 14-vuotias Hanna Laitila, joka juoksi 19-vuotiaiden naisten sarjan 800 metrillä uudeksi ennätyksekseen 2.44,46. Vanha ennätys parani peräti 3,69 sekuntia.