Haavistolla vaikea kisa

Motocrossin EMX250-luokan EM-sarjan kauden neljäs kilpailuviikonloppu kaasuteltiin viime viikonloppuna Ranskan Erneessä. 137 KTM Motorsportin Jere Haavisto ei päässyt viikonlopun aikana kunnolla sisään vaikeaan mäkiseen rataan.

Jere Haavistolla oli vaikeuksia sopeutua ranskalaiseen rataan. (Kuva: Niek Fotographie)

Haavisto ajoi aika-ajossa omassa ryhmässään sijalle. 15. Puomipaikan eriin Haavisto pääsi valitsemaan sijalla 29.

Ensimmäisessä erässä Haaviston startti oli todella heikko ja ylöjärveläinen oli noin sijalla 30. ensimmäisten kierrosten jälkeen. KTM-kuljettaja onnistui kuitenkin nostamaan itsensä jo pistesijojen tuntumaan. Lopussa Haavisto yritti ohitusta päästäkseen pisteille, mutta lakialalainen kellahti kurvissa kumoon. Ensimmäisestä erästä tuloksena oli 28. sija.

Toisessa erässä Haavisto onnistui paremmin startissa ja hän oli kahdenkymmenen parhaan joukossa. Haavisto joutui kuitenkin jo alkukierroksilla luopumaan huuruuntuneista ajolaseista. Nuorukainen taisteli sijoituksista kahdenkymmenen joukossa koko erän ajan ja oli ruutulipulla lopulta sijalla 20.

– Vaikea viikonloppu takana. En päässyt rataan sisään oikein missään vaiheessa ja kaikki tuntui todella vaikealta. Positiivista on kuitenkin, että sain ajettua yhden pisteen toisesta erästä. Nyt lähdetään katsomaan kohti Venäjän osakilpailua, Haavisto kertoi.

Motocrossin EM-sarja jatkuu kahden viikon päästä Venäjän Orlyonokissa. Haavisto jatkaa sarjassa sijalla 17.