Tilinpäätös hyväksyttiin viimeisessä kokouksessa

Ylöjärven nykyinen kaupunginvaltuusto kokoontui maanantaina viimeiseen kokoukseensa. Valtuusto hyväksyi kaupungin tilinpäätöksen vuodelta 2016.

Valtuustosali odottaa nyt uutta valtuustoa, joka kokoontuu ensimmäisen kerran 5. kesäkuuta.

Tilinpäätöksen tuloslaskelman mukaan Ylöjärven kaupungin tilikausi oli 5,7 miljoonaa euroa ylijäämäinen. Alkuperäinen talousarvio tähtäsi käytännössä nollatulokseen, joten tilinpäätös toteutui lähtökohtia parempana.

– Valtuustokauden alussa asetettiin tavoite, että velkaantuminen saadaan loppumaan. Siinä ollaan onnistuttu. Tälle vuodelle on kuitenkin tullut jo yllättäviä kustannuseriä. Vuoden 2018 talousarvioseminaari oli viikko sitten maanantaina ja sielläkin luvut olivat sen oloisia, ettei meidän parane lähteä hirveästi tuhlaamaan, kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtaja Mika Kotiranta kommentoi.

Myös maapoliittinen ohjelma hyväksyttiin

Valtuusto hyväksyi kokouksessa myös Ylöjärven kaupungin maapoliittisen ohjelman vuodelle 2017.

Keskustelua kirvoitti ohjelmassa oleva lunastuslinjaus. Sen mukaan raakamaan hankinnassa muita maanhankinnan keinoja täydentää maankäyttö- ja rakennuslain mukainen lunastus. Lunastaminen mahdollistaa yhdyskuntarakenteen toteutumisen kaupungin tavoitteiden mukaisella tavalla tilanteissa, joissa ei ole enää käytettävissä muita maanhankinnan keinoja.

Lunastuslinjauksen loppuun lisättiin pieni tarkentava lause, jonka myötä valtuusto hyväksyi koko ohjelman.

Kokouksen lopussa valtuusto keskusteli vielä valtuustoaloitteesta, joka koskee Kurun ensihoidon palvelutasoa.

Ylöjärven Perussuomalaiset ja Keskustan valtuustoryhmä haluavat muutoksen Pirkanmaan sairaanhoitopiirin valtuuston päätökseen, joka jättää ambulanssin yöajaksi pois Kurun alueelta.

Ylöjärven kaupungin terveys- ja sosiaalijohtaja Anne Santalahti muistutti, että ensihoidon palvelutaso ei ole Ylöjärven kaupungin päätettävissä.

– Sairaankuljetus kuuluu jatkossa maakunnalle ja maakuntavaltuuston päättäjät päättävät asiasta. Heidän pitää miettiä, Kuinka paljon on varaa laittaa rahaa ambulansseihin ja miten saataisiin asia hoidettua niin, että se tuntuisi mahdollisimman oikeudenmukaiselta. Vaihtoehtoja varmasti löytyy, Santalahti sanoi.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?