Suuren suosion saavuttanut leikki-ilta tarjoaa taas maksutonta hauskanpitoa

”Tätä osataan jo odottaa”

Pappilan Perhetalon pihamaa täyttyy tänään iloisista lapsista ja heidän vanhemmistaan. Jo hurjan perinteikäs leikki-ilta järjestetään iltaviidestä iltaseitsemään.

Vaikka leikki-illassa on paljon järjestettyä ohjelmaa, ovat saippuakuplat pitäneet pintansa lasten suosikkeina.

Viime vuonna leikki-iltaan osallistui useampi sata pientä ja vähän isompaa vipeltäjää.

Leikki-illan järjestävät yhteistyössä Mannerheimin Lastensuojeluliiton Ylöjärven yhdistys, Ylöjärven seurakunta, Ylöjärven Rotaryklubi sekä Tampereen Pelastakaa Lapset ry.

– Työnjako eri tahojen kesken on muotoutunut sujuvaksi vuosien varrella. Kaikki tekevät sen, mihin resurssit riittävät, Ylöjärven MLL:n varapuheenjohtaja Leena Kukkonen kertoo.

Järjestäjät ovat saaneet apua myös Koulutuskeskus Valon opiskelijoilta, jotka ovat rakentaneet esimerkiksi erilaisia temppuratoja lapsille.

Ohjelmaa jokaiseen makuun

Leikki-illassa lapset saavat nauttia muun muassa temppuradasta, kasvomaalauksesta, valokuvasuunnistuksesta, poniratsastuksesta, kaverikoirista sekä mehu- ja keksitarjoilusta.

– Myös niinkin yksinkertaiset asiat kuin saippuakuplat ja Pappilan Perhetalon hiekkalaatikko ovat huippusuosittuja lasten keskuudessa, Leena Kukkonen naurahtaa.

Eräs illan kohokohdista on Ylöjärven seurakunnan Muskari-Marian laulu- ja leikkihetket.

– Joskus aiemmin tapahtumassa oli lasten musiikkia soittavia bändejä, mutta Muskari-Maria on hoitanut musisoinnin. Lapset tykkäävät kovasti näistä laulu- ja leikkituokioista, Kukkonen kertoo.

Jos illan aikana tulee nälkä, voi nälän karkottaa ostamalla vohveleita ja makkaroita. Makkaroita voi paistaa myös itse pihalla olevassa kodassa.

Leena Kukkosen mukaan leikki-illan suuri suosio perustuu siihen, että ylöjärveläiset lapsiperheet osaavat jo odottaa toukokuista tapahtumaa.

– Leikki-ilta on todellinen hyvän mielen tapahtuma, jossa on paljon hauskaa tekemistä monenikäiselle lapselle. Leikki-illassa viihtyvät niin lapset kuin vanhemmatkin.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?