Kati Beloued viettää äitienpäivää samoin kuin yleensä: perheensä, vanhempiensa ja veljensä perheen kanssa

Äiti, joka on usein töissä

 

Kun Kati Belouedin lapset olivat pieniä, Beloued oli paljon kotona. Nyt, kun tytöt ovat teini-ikäisiä, Belouedin työ kuvaajana työllistää hänet lähes joka päivä. Pikkulapsina tyttäret olivat herttaisia, mutta nykyisin he ovat varsin mielenkiintoisia.
Kati Beloued, äitienpäivä, Kuvakati

Kati Beloued jaksaa tehdä töitä kuutena tai seitsemänä päivänä viikossa siksi, että pitää työstään. Kun lapset olivat pieniä, hän teki vähemmän töitä.

Kerran, kun Kati Beloued oli työpaikallaan, hänen tyttärensä avasi kotona oven remonttimyyjille.

– Myyjä kysyi, onko vanhempi kotona, mihin tyttäreni vastasi, että ei, äiti on yrittäjä, eikä hän ole koskaan kotona.

Lapsen vastaus on jäänyt Belouedin mieleen.

Yrittäjänä Belouedin on oltava paljon töissä, vaikka ei tietenkään kaiken aikaa. Hänen valokuvausliikkeensä on auki kuutena päivänä viikossa, minkä lisäksi Beloued käy useana kesäsunnuntaina kuvaamassa ripille pääsijöitä ja konfirmaatioita kirkossa.

Kesä on kuvaajalle erityisen kiirettä aikaa. Lauantaisin on paljon myös esimerkiksi vihkimisiä.

Onneksi lapset on taltioitu kuviksi

Kati Beloued alkoi työskennellä samaisen valokuvausliikkeen palveluksessa jo iltalukiossa. Hän teki ensin töitä osa-aikaisesti ja opiskeli, vietti välillä muutaman vuoden Englannissa, palasi sitten takaisin ja jatkoi työskentelyä. Liikkeen hän osti itselleen vuonna 2011, kun edellinen omistaja jäi eläkkeelle.

Kun Belouedin kaksi tytärtä Jasmin, 17, ja Leila, 15, olivat pieniä, hän työskenteli nykyistä vähemmän. Mutta nyt, kun tytöt eivät tarvitse häntä enää yhtä paljon, aikaa riittää paremmin työnteolle.

Toisinaan Beloued haikailee tytärten pikkulapsiaikoja. Silloin hän voi katsella lukuisia tytöistään ottamiaan videoita ja valokuvia.

Toisaalta isojen lasten kanssa elämä voi olla hyvin mielenkiintoista.

Kati Beloued juttelee lastensa kanssa siitä, mitä nämä tekevät ja missä menevät, ja siitä, miten koulussa ja harrastuksissa menee.

– On jännittävää seurata, kuinka he muuttuvat ja aikuistuvat pikkuhiljaa.

– Vähän kaihoisastikin tietysti katson sitä, kuinka aikuisuuteen ei ole enää pitkä matka. Haluan, että tytöt ovat kotona niin pitkään kuin viihtyvät. Nautin heidän seurastaan.

Äiti kannustaa harrastamaan ja aktiivisuuteen

Vaikka Kati Beloued ei ole pullantuoksuinen äiti, hän yrittää olla lasten kanssa mahdollisimman paljon.

Nuorempi tytär Leila harrastaa joukkuevoimistelua Ylöjärven Iskussa joukkueessa, jonka nimi on Valo. Treenejä Leilalla on vähintään neljästi viikossa.

– Olen mukana voimisteluharrastuksessa kuten muutkin vanhemmat. Käyn seuraamassa kisoja minkä ehdin, teen kisapukujen koristeluita ja olen mukana talkoissa. Se on hauskaa hommaa, ja mukana on mukavia tyyppejä. Lisäksi olen jäsenenä Ylöjärven Iskun johtokunnassa.

Vanhempi tytär Jasmin harrastaa pianonsoittoa ja käy Tampereen Yhteiskoulun lukiota, joka on ilmaisutaidon lukio.

Jasmin pitää esiintymisestä ja on esimerkiksi juontanut noin kolmen kuukauden ajan nuortenohjelma Galaxia Ylellä.

Kati Beloued on ollut aina itse aktiivinen. Hän on aloittanut esimerkiksi työnteon nuorena. Samanlaista tekemisen mallia, itsenäisyyttä ja vastuuntuntoa hän haluaa opettaa myös lapsilleen.

Tytöt käyvät Tampereella koulua

Kun lapset olivat nuorempia, vanhemmat ja lasten mummu veivät heitä Tampereelle kouluun. Lapset puhuvat marokkolaisen isänsä kanssa englantia ja asuivat pieninä koko perheen kanssa talvia Lontoossa, missä lasten isä oli töissä.

Kielitaidon ylläpitämiseksi molemmat ovat käyneet englanninkielistä, Tampereen kansainvälistä koulua. Nykyään koulumatkat ovat helpompia kuin ennen.

Perheessä on mopoauto, ja molemmilla tytöillä mopokortit.

Perhe on kaikkein tärkein

Ensi sunnuntaina Beloudeilla vietetään äitienpäivää tutuksi tulleella tavalla.

Beloudien kotiin tulee Katin vanhemmat ja veli perheineen. Kati Beloued tekee ruokaa muun perheensä avustamana, ja veljen tytär tuo täytekakun.

Kun Leilasta ja Jasminista tulee aikuisia, traditio saattaa muuttua. Tulevaisuuteen kuuluvia asioita Beloued ei vielä juuri kuitenkaan mieti.

– Lapset saavat tehdä elämässään mitä tykkäävät. Toivottavasti olen kuitenkin osannut opettaa heitä ottamaan muita huomioon ja ymmärtämään, kuinka tärkeä perhe on.
­

 

Koti lähellä työpaikkaa

– Kati Beloued, 45, asuu perheensä kanssa omakotitalossa Soppeenmäessä.

– Perheeseen kuuluu aviomies, tyttäret Leila, 15, ja Jasmin, 17, sekä koira Helmi.

– Kati Beloued omistaa Kuvakati-valokuvausliikkeen Ylöjärven Soppeenmäessä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?