Ryhdin B-pojat SM-finaaleihin

Ylöjärven Ryhdin B-poikien lentopallojoukkue saavutti paikan B-poikien SM-finaaleihin. Ryhti voitti välierälohkonsa Vilppulassa viime lauantaina.

Ryhdin tytöt ovat viime vuosina olleet lopputurnauksissa vakiokävijöitä, muuta poikien puolella tämä on ollut hieman harvinaisempaa.

Välieräturnauksessa Ryhti kohtasi Vilppulan Tähden, Seinäjoen Lentiksen ja Parikkalan Urheilijat. Ryhdin ensimmäinen ottelu Vilppulaa vastaan oli  tasainen. Ryhdin peli alkoi kohentua 9–15-tappioasemassa. Ryhti paransi syöttöjä sekä torjunta- ja puolustuspelaamista. Ryhti voitti lopulta ensimmäisen erän 25-20. Toisen erän Ryhti käänsi edukseen niukasti 28-26 ja siten koko ottelun erin 2–0.

Toisessa pelissä Ryhtiä vastassa oli Seinäjoki Lentis. Avauserässä Ryhti teki vastustajastaan selvää numeroin 25–14. Toisessa erässä Lentis taisteli urhoollisesti, mutta Ryhti vei silti erän 25–19.

Kolmannessa ottelussa Parikkalan Urheilijoita vastaan Ryhti tarvitsi vähintään yhden erävoiton. Parikkala vei ensimmäisen erän vahvan hyökkäyksensä turvin ja Ryhdin virheiden avustamana lukemin 25–19.

Myös toinen erä kulki parikkalalaisten tahdissa, kunnes Ryhti heräsi taistelemaan tappiolukemissa 11–16. Ryhti vei toisen erän lopulta 25–20. Ryhdin kapteeni Daniel Kososen torjui viimeisen pallon Parikkalan kenttään. Finaalipaikan varmistuttua Ryhti ei saanut enää huippuvirettä aikaiseksi viimeiseen erään. Sen Parikkala vei 15–12.

Lohkovoitto oli hieno saavutus nuorelta Ryhdin joukkueelta. Ryhdin ryhmässä on mukana kolme C-juniori-ikäistä poikaa.

– Joukkueemme vahvuutena oli hyvä pelaaminen erityisesti tiukoissa paikoissa, mikä on henkisesti vahvan joukkueen merkki. Yleispelaajien Aleksi Savolaisen ja Daniel Kososen sekä liberona pelanneen Olli Kivimäen muodostama kolmikko loi jämäkällä vastaanottopelaamisella vankan pohjan hyvälle hyökkäykselle, B-poikien joukkuetta luotsaava Heikki Kosonen kertoi.

Kosonen sanoi myös, että passari Ville Kainulainen ruokki keskarikaksikkoa Roope Keskistä ja Miko Köykkää tehokkaasti ja monipuolisesti.

– Hakkurin paikalla Aleksi Rantanen teki hyvää jälkeä kovalla kädellään. Vaihtopelaajista Sami Pettersson syötti hyvin ja Juuso Palonen puolusti uhrautuvasti. Myös syöttömme oli riittävän vaikea. Joukkueestamme puuttuivat Jaakko Ollikainen polvivaivan takia ja Joona Vihervaara kuumetaudin vuoksi, Kosonen lisäsi.

Hänen mukaansa Ryhti lähtee SM-lopputurnaukseen luottavaisin mielin

–  Viiden viimeisen viikon aikana pyrimme hiomaan joukkueemme peliä entistä parempaan kuosiin. Kun saamme hyvän hyökkäyspelaamisen lisäksi puolustusten jälkeisen pelaamisen ja jatkopallopelaamisen parempaan kuntoon, niin lopputurnauksesta on odotettavissa hyvää jälkeä. Suomen parhaiden joukossa on kiva pelata.