Uplakers pääsi nostamaan kannua

Ylöjärven Uplakersilla oli viime lauantain finaaliin unelmalähtökohdat. Taskussa oli jo 6–3-vierasvoitto HC Giantsista ja kotiottelussa oli käsissä mestaruusmahdollisuus. Sen Uplakers käytti. Voittopokaali jäi Ylöjärvelle maalein 3–1 (0-0, 2-0, 1-1).
uplakers

Pelaajista ja joukkueen toimihenkiöistä muodostoi riemukasa heti loppusummerin soitua.

Ottelu oli kauttaaltaan tiukkaa kamppailua. Kummallakin joukkueella oli omat mahdollisuutensa ja maalipaikkansa, mutta lopulta Uplakers sai kammettua voiton itselleen Miika Kuortin, Niilo Lähteen ja Kalle Niemenmaan maaleilla. Giantsin maalista vastasi Saku Laitinen.

Uplakersin päävalmentaja Kari Leivo oli sekä huikealla että haikealla mielellä ottelun jälkeen. Kausi päättyi makeimmalla mahdollisella tavalla, mutta samalla myös yksi aikakausi tuli päätökseensä.

– Fiilikset ovat ihan älyttömän kovat. Tämä kulminoituu moneen asiaan. Nyt on tehty kolme vuotta töitä tämän ryhmän kanssa ja se tiedettiin kauden alussa, että kolmevuotinen aikakausi päättyy, kun tämä kausi päättyy. Nyt se päättyi mestaruuteen, mikäs sen hienompaa, Leivo tuumaili.

Uplakers oli hankkinut ensimmäisessä finaalissa etulyöntiaseman itselleen vierasvoitollaan ja ennakkosuosikkina ottelusarjaan lähtenyt HC Giants sai tuntea paineet niskassaan. Tämä näkyi paikoittaisena hermostumisena ja molemminpuolisina kovina otteina. Tökerin temppu nähtiin toisen erän kuudennella minuutilla, kun hollolalaisten Henri Turunen ajettiin ulos laitataklauksesta.

Päävalmentaja Leivo ymmärsi pelin lähtökohdat ja jakoi kehuja hienosta ottelusta myös vastustajalle.

– Kaverilla oli varmasti paineet tänne tullessa, koska saimme voiton Hollolassa kovalla työllä. Ei heidän ollut helppo tänne tulla. Olimme hyvin valmistautuneita ja pelaamisemme oli sillä tavalla helppoa.

– Giants antoi hyvän vastuksen ja teki pelistä sellaisen, että jouduimme pelaamaan loppuun asti. Molemmilla oli omat paikkansa. Kaukalon molemmissa päissä oli myös hyvät maalivahdit.

uplakers

Joukkuekuvaposeerauksessa oli riemu ylimmillään.

Uplakersilla olisi mahdollisuus edetä Suomi-sarjan karsintoihin II divisioonan kakkoslohkon voittajana. Tätä mahdollisuutta Uplakers ei kuitenkaan käytä. Periaatepäätös asiasta tehtiin jo viime kesänä, jolloin Jääkiekkoliitto kyseli joukkueiden karsintakiinnostusta.

– Meiltä tuli selvä ilmoitus, että tämä on hyvä sarja Uplakersille ja Ylöjärvelle, ja ettemme ole kiinnostuneita noususta, päävalmentaja Leivo totesi.

Leivo jättää edustusjoukkueen haikein mielin ja siirtyy juniorivalmennuksen pariin. Mies toivoo, että moni pelaaja jäisi joukkueeseen ja jatkaisi uuden tarinan parissa. Nyt on luotu hyvä pohja II-divisioonassa pelaamiselle ja siitä on hyvä jatkaa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?