YIlves kiri komeaan voittoon

Pisteputkessa kulkeva YIlves kaatoi lauantaina naisten Futsal-Liigassa porilaisen MuSa Futsalin 5–4.
futsal

YIlveksen Elisa Ilottu (13) seuraa tarkasti, mitä kentällä tapahtuu. (Kuva: Kari Häkli)

YIlves kiri ottelussa kahden maalin takaa vieraiden rinnalle ja ohi. Kyseessä oli YIlveksen historian ensimmäinen voitto porilaisjoukkueesta Futsal-Liigassa.

Otteluun saatiin hieman dramatiikkaa jo alkulämmittelyssä, kun YIlveksen maalivahti Iida Koskinen joutui paikkailtavaksi kentän sivuun. Koskinen pystyi kuitenkin vammasta huolimatta pelaamaan koko ottelun.

Ottelun avausmaali syntyi Koskisen taakse MuSan Tuula Sirenin laukauksesta jo kolmannella peliminuutilla. YIlves pelasi korkealta prässäten ja rohkeasti hyökäten. Tasoitus syntyi ajassa 3.46, kun Saana järvenpää laukoi pallon kaukaa maalin takanurkkaan.

Yllätyksellisen Elisa Mattilan huippusuoritus oli vuorossa ajassa 9.36. Mattilan matala kaukolaukaus livahti maaliin porilaismaalivahti Siiri Liljan jalkojen välistä.

Hienoinen tyytyväisyyden tunne sai YIlveksen tarkkaavaisuuden herpaantumaan, ja vieraiden Elina Setälä iski tasoituksen. Lisää kylmää vettä YIlveksen niskaan tuli vain hetkeä myöhemmin, kun vieraiden Tuula Siren iski toisen maalinsa.

Peli näytti lipuvan ylöjärveläisten käsistä, kun MuSa iski vielä kerran avausjajsolla. Siren täydensi hattutemppunsa ajassa 16.33. Tauolle mentiin vieraiden kahden maalin johdossa.

YIlves tuli kuitenkin toisella jaksolle hurjalla asenteella. Kotijoukkue väänsi pelin tasatilanteeseen jo jakson kolmannella peliminuutilla.

Ensin Anni Paukkunen iski ajassa 20.42. Hetkeä myöhemmin Elisa Ilottu laukoi pallon vieraiden maalin yläriman alle.

Ajassa 26.33 vieraat joutuivat joutuivat kaatamaan Anni Paukkusen sääntöjen vastaisesti maalialueella. Sini Sutinen laukoi tilanteesta tuomitun rangaistuspotkun voimalla verkkoon.

Varsin värikäs ottelu eteni lopulta ilman lisämaaleja loppuhetkille saakka eikä MuSan pariminuuttinen ylivoimapyörityskään tuottanut tulosta. Pisteet jäivät siis YIlvekselle.

YIlves pelaa seuraavan kerran kotisalissaan jo lauantaina kello 16. Silloin vastassa on Vaasalainen FC Sport-j.

Ylöjärvi oli porilaisille lauantaina tyly paikka, sillä myös miesten edustusjoukkue antoi kyytiä porilaisryhmälle futsalin Kakkosessa. YIlves FS löylytti Pihlavan Työväen Urheilijat peräti maalein 10–3. Ismo Vahala, Toni Toijala ja Patrik Peijari ampuivat kaksi maalia mieheen.